Μικρά & ενοχλητικά

Έχασαν τον ύπνο τους
Το σκάνδαλο με τις μίζες που εμπλέκει ανθρώπους από τον τομέα αστέγων του Δήμου Αθηναίων και κατήγγειλε στον αρχηγό της Αστυνομίας ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, λέγεται πως ίσως έχει συνέπειες κι εκτός δήμου.
Οι κακές γλώσσες δεν σταματούν να υποστηρίζουν πως μέχρι πριν από λίγο καιρό ωφελήθηκαν και συγκεκριμένα πρόσωπα από τον χώρο της Εκκλησίας. Οι φήμες θέλουν ανθρώπους που έκαναν τις οικονομικές συνεννοήσεις με τις εταιρείες κέτερινγκ, μη ρασοφόρους, να βάζουν και ένα… προσωπικό ποσοστό σε κάθε μερίδα που πλήρωναν τα ταμεία της Εκκλησίας.
Ισχύει άραγε; Κάποιοι «φιλάνθρωποι» που φέρονται να έχουν βγάλει –πολύ σύντομα– πάρα πολλά ποσά από τις εκατοντάδες χιλιάδες μερίδες που αγοράστηκαν για τους αστέγους, τον τελευταίο καιρό λέγεται πως έχουν χάσει τον ύπνο τους. Ξέρουν καλά πως όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι φίλοι τους, στο τέλος θα μείνουν μόνοι. Όπως έμειναν και οι παλιοί φίλοι τους. Μέχρι να φύγουν εντελώς από την Εκκλησία.

Στον «αυτόματο»
Νεόκοποι Μητροπολίτες που δείχνουν να μην έχουν μάθει τίποτε από εκείνους τους έμπειρους αρχιερείς που υπηρέτησαν δίπλα τους επί δεκαετίες, αντί να σηκώσουν τα μανίκια και να το ρίξουν στη δουλειά, να κάνουν έργο τώρα που τους έχει ανάγκη ο κόσμος, έχουν βάλει τη Μητρόπολη στον «αυτόματο». Και δήθεν για να καλύψουν το κενό, βγάζουν μία φωτογραφία με καμάρι δίπλα σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και τη μοιράζουν στα μπλογκ για να δείξουν «ευαισθητοποιημένοι». Και μετά συνεχίζουν τις διακοπές τους ωραία και καλά…

Αποδείξεις, όχι λόγια!
«Όποιος έχει χαρτιά εναντίον μου να τα πάει στον Εισαγγελέα» προειδοποίησε ο Μητροπολίτης Ζακύνθου όλους αυτούς που ψιθύριζαν κακόβουλα πίσω από την πλάτη του, έχοντας ως «πειστήριο» δημοσίευμα εφημερίδας. Πολλά ακούστηκαν μέσα στην εβδομάδα για τον δυναμικό Μητροπολίτη και τις σχέσεις του με μέλη της… τοπικής μαφίας του νησιού.
Ο κ. Χρυσόστομος απέδωσε τις επιθέσεις στα συμφέροντα που τον πολεμούν τόσα χρόνια στο νησί και θέλουν να μηδενίσουν το έργο του τώρα που έχει ανακοινώσει πως παραιτείται. Ακόμη και αρχιερείς έπεσαν στην παγίδα (;) των φημών και αναπαρήγαγαν την «είδηση» που κυκλοφόρησε ευρέως. Ορισμένοι ίσως όχι από καλοσύνη και «αδελφική αγάπη» προς τον Μητροπολίτη Ζακύνθου…


Σχολιάστε εδώ