Κατάπιαν όλοι τη γλώσσα τους…

Από τα μπατζάκια τρέχει η συναίνεση στην κυβέρνηση… Δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι υπουργοί. Βγάζουν τα μάτια τους. Και μετά ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον Σαμαρά ότι δεν δίνει συναίνεση. Ας την εξασφαλίσει πρώτα στην κυβέρνησή του και στο κόμμα του (άλλη σφαγή εκεί, και ο Παπακωνσταντίνου και ο Ραγκούσης την έχουν γευθεί πολύ πικρά) και μετά τη ζητάει από τους απέναντι. Δεν προλαβαίνει να τα μαζέψει ο υπουργός που ανασχηματίζεται και ο ερχόμενος ανατρέπει, καταργεί ό,τι έχει αποφασίσει ο αποχωρών… Και δεν είναι ο Ραγκούσης το μοναδικό φαινόμενο στον «Τιτανικό» του Παπανδρέου. Στην ίδια ρότα και ο Παπακωνσταντίνου, που έτρεξε να ικανοποιήσει γνωστότατο μεγαλοεπιχειρηματία δωρίζοντάς του 40 με 50 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο! Κάτι που είχε αρνηθεί στον κ. Μυτιληναίο (περί αυτού πρόκειται) η Μπιρμπίλη. Τη σκανδαλώδη αλλαγή-φωτογραφική ρύθμιση, που μπήκε από το παράθυρο στο νομοσχέδιο για την αγορά ενέργειας διά χειρός του νέου ΥΠΕΚΑ κ. Παπακωνσταντίνου, αποκάλυψε η γνωστή δυναμική συνάδελφος Αριστέα Μπουγάτσου, σε ρεπορτάζ της που δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία».
Πριν από την προσφορά του κ. Παπακωνσταντίνου προβλεπόταν ότι επιδοτούνται ιδιωτικές μονάδες παραγωγής ρεύματος μέχρι 35 MW ισχύος. Αυτό τον περιορισμό τον αλλάζει και πλέον μπορούν να επιδοτούνται και μονάδες μεγαλύτερης ισχύος. Και όπως γράφτηκε, η φωτογραφική αυτή ρύθμιση έχει ονοματεπώνυμο, Αλουμίνιον, εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Μυτιληναίου!
Δεν είναι το μόνο σκάνδαλο. Σκάνδαλο είναι και η απόλυτη σιωπή όλων –κυριολεκτικά ΟΛΩΝ– των ΜΜΕ. Κανένα κανάλι, κανένα ραδιόφωνο, καμία εφημερίδα δεν είπε ούτε λέξη! Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη χειρότερο. ΚΑΝΕΝΑ κόμμα, από Δεξιά και Αριστερά, δεν έβγαλε τσιμουδιά!
Και μετά έχουν άδικο στις πλατείες να φωνάζουν κατά των πολιτικών και των δημοσιογράφων.


Σχολιάστε εδώ