Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε

ΑΡΝΗΤΙΚΗ εντύπωση και επικριτικά σχόλια από βουλευτές όλων των κομμάτων προκάλεσε το σπορ ντύσιμο της Ντ. Μπακογιάννη την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή. Εμφανίσθηκε ντυμένη με άσπρο παντελόνι και μπλε μακό μπλουζάκι, ωσάν να επρόκειτο να πάει για καφέ στο Ζάππειο. Κι όχι μόνο… εμφανίσθηκε, αλλά μίλησε και στην Ολομέλεια για την οικονομία και τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης. Βουλευτές μιλούσαν για έλλειψη σεβασμού προς το Κοινοβούλιο. «Δεν έχει ξανασυμβεί αρχηγός κόμματος να έρθει στη Βουλή ντυμένος κατά τέτοιον τρόπο», έλεγαν κάποιοι, ενώ άλλοι σχολίαζαν ότι με την εμφάνισή της συμβάλλει στην απαξίωση του πολιτικού κόσμου, την οποία η ίδια στηλιτεύει το τελευταίο διάστημα. Λεπτομέρεια: Την επομένη η κ. Μπακογιάννη, με το ίδιο ακριβώς «λουκ», εμφανίσθηκε και σε… «πρωινάδικο» τηλεοπτικού σταθμού.

ΟΤΙ ΘΑ… ΑΛΛΑΖΕ την ιστορία της Πελοποννήσου «απειλούσε», προ των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Πέτρος Τατούλης! Κατάφερε να εκλεγεί περιφερειάρχης, στηριζόμενος από μια ετερόκλητη συμμαχία δυνάμεων (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ κ.ά.) και έκτοτε, μήνες τώρα, παραμένει άφαντος. Παρέλαβε χάος, ισχυρίζεται σε κατʼ ιδίαν συζητήσεις του, επιχείρημα παντελώς έωλο, καθόσον ο θεσμός δεν υπήρχε πριν από τις εκλογές του 2010. Πέραν της γενικότερης απραξίας του, με τη συμπεριφορά του όλο αυτό το διάστημα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ακόμη και μέσα στην παράταξή του. Αρκετοί του αποδίδουν «αλαζονική συμπεριφορά» και ότι έχει χάσει ήδη την έξωθεν καλή μαρτυρία, ενώ οι κάτοικοι έχουν μετανιώσει που τον ψήφισαν για περιφερειάρχη.

Χρόνια κοντά του, ο Κώστας Μπούρας ανέλαβε διευθυντής του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, μετά την αποχώρηση του Κώστα Αρβανιτόπουλου, για να κατέβει υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Πειραιά. Ήταν μια σωστή επιλογή και αναβάθμιση που ο Κώστας Μπούρας τη δικαιούνταν. Γιατί έχει προσφέρει πολλά. Και οι ικανότητές του είναι γνωστές σε όλους.

ΕΝΩ η θυελλώδης συνεδρίαση του ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, την περασμένη Τρίτη, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη και οι βουλευτές εξαπέλυαν «βολές κατά ριπάς» εναντίον του Γιάννη Ραγκούση, η Σοφία Γιαννακά αποχώρησε ξαφνικά από την αίθουσα. Τι είχε συμβεί; Τίποτα το συνταρακτικό… Απλώς έπρεπε να βγει «ζωντανά» στο βραδινό δελτίο του Mega και να περιγράψει την ατμόσφαιρα της συνεδρίασης! Υποθέτω, με σκοπό να ενημερώσει την αγωνιούσα κοινή γνώμη για τις εξελίξεις και όχι για να δώσει τα «διαπιστευτήριά» της στους επικεφαλής του καναλιού, όπως με κακοήθεια σχολίαζαν συνάδελφοί της στο κυβερνών κόμμα.


Σχολιάστε εδώ