Αποπέμπεται αγενώς…

Διά χειρός του καθηγητή και πρώην πρύτανη Γιώργου Μπαμπινιώτη, από το άρθρο στο «Βήμα της Κυριακής», με τίτλο «Απορίες»:
«”Τελειώνουμε. Δεν έχουμε άλλη ώρα…”. Όμοια απαξιωτική μορφή συμπεριφοράς και ανάλογο ύφος και ήθος εμφανίζεται σε μερικές τηλεοπτικές εκπομπές (ευτυχώς όχι όλες). Καλείται (δωρεάν πάντοτε) κάποιος σοβαρός, έγκυρος, ειδικός σε συγκεκριμένο θέμα επιστήμονας ή με συγκεκριμένη αρμοδιότητα ή γνώση άτομο (υπουργός, δημόσιος λειτουργός κ.ά.) να συζητήσει με τους δημοσιογράφους για κάποιο θέμα. Κάποια στιγμή, σχεδόν απότομα, ακούγεται ο οικοδεσπότης δημοσιογράφος να λέει πιεστικά και σχεδόν ενοχλημένα στους καλεσμένους του ”Παρακαλώ, τελειώσαμε. Δεν έχουμε άλλο χρόνο” ή ξερά ”Τελείωσε ο χρόνος μας” ή πολύ άνετα ”Τελειώνετε. Πρέπει να πάμε σε άλλο θέμα”.
Έτσι αποπέμπεται αγενώς ο καλεσμένος, περίπου με συναίσθημα ενοχής που επιβάρυνε με την παρουσία του την εκπομπή! Λίγη ευγένεια και συναίσθηση των καλούντων ότι μόνο παίρνουν από τους προσκεκλημένους τους θα δημιουργούσε μια καλύτερη, πιο φιλική και πιο ανθρώπινη, εικόνα και για τους ίδιους.
Ας ακούσουν με πόση ευγένεια και φιλοφροσύνη αποχαιρετούν τους συνομιλητές τους οι συνάδελφοί τους στο CNN ή στο BBC (”εκτιμούμε ιδιαίτερα που ήσαστε μαζί μας” ή ”ευχαριστούμε πολύ για τη συνομιλία μας” ή ”χαρήκαμε πολύ που ήσαστε μαζί μας και σας ευχαριστούμε”).»
s Άμεση είναι η εξάρτηση των κομματικών ΜΜΕ του ΣΥΝ από την κρατική χρηματοδότηση. Η 48ωρη απεργία της ΕΤΕΡ στον Κόκκινο προκάλεσε την αντίδραση του Δημήτρη Βίτσα, γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, ο οποίος με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Αυγή» αποκάλυψε την κατάσταση που επικρατεί στην εφημερίδα και στον ραδιοφωνικό σταθμό. Το ερώτημα είναι πώς μπορούν η εφημερίδα και ο ραδιοφωνικός σταθμός να τοποθετηθούν εκ νέου στην αγορά και να έχουν έσοδα λειτουργώντας όχι μόνο ως κομματικά Μέσα. Σε διαφορετική περίπτωση, αν η κυβέρνηση αποφασίσει να καταργήσει τη δημοσίευση των ισολογισμών, τα πράγματα θα είναι δύσκολα και για την «Αυγή».


Σχολιάστε εδώ