Ανάσα πήραν οι τράπεζες και όχι ο λαός!

Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι ανάσα πήραν μόνο οι τράπεζες και όχι ο ελληνικός λαός, ο οποίος θα πληρώσει βαρύτατο τίμημα από τη συμφωνία για το δημόσιο χρέος της χώρας. Είναι κατηγορηματικοί, τονίζοντας ότι στην πράξη –παρά τις κυβερνητικές θριαμβολογίες– έγινε ένα «κούρεμα» του χρέους της τάξης του 21% και, επικαλούμενοι αστούς οικονομολόγους, τονίζουν ότι το 2014 θα έρθει καινούργιο «κούρεμα» του χρέους που θα φτάσει ακόμα και το 50%.
Μάλιστα η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε από το επίσημο βήμα της Βουλής ότι «η όσφρηση η δικιά μας, σε σχέση και με τις μελέτες που κάνουμε και την πολιτική άποψη που έχουμε, λέει ότι κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα. Απλώς μετατοπίστηκε η φάση της χρεοκοπίας, μιας πιο ολοκληρωτικής (χρεοκοπίας), τρία ή τέσσερα χρόνια».
Η γραμματέας του ΚΚΕ «έγραψε» σχολιάζοντας τη θριαμβολογία του πρωθυπουργού στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την επιτυχία της χώρα μας στην πρόσφατη σύνοδο της ΕΕ για το δημόσιο χρέος, τονίζοντας:
«Τέτοια θριαμβολογία! Κάθε μέρα ανεβαίνουν οι τόνοι της θριαμβολογίας. Στο τέλος θα το πιστέψει και ο ίδιος ότι η ελληνική αντιπροσωπεία και η ελληνική κυβέρνηση έσωσε όλη την Ευρώπη»!
Με βάση την ανάλυση που κάνουν στο ΚΚΕ, τονίζουν ότι όσο κατακάθεται ο κουρνιαχτός της θριαμβολογίας για τον «συμβιβασμό της ελεγχόμενης χρεοκοπίας», όπως χαρακτηρίζουν την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, τόσο περισσότερο γίνεται φανερό ότι η λεγόμενη «επιτυχία της κυβέρνησης» είναι μια εικονική πραγματικότητα η οποία στηρίζεται σε τερατώδη ψεύδη.
Και αυτό γιατί, όπως τονίζουν στελέχη που γνωρίζουν την οικονομική κατάσταση, οι αναλύσεις των ξένων ΜΜΕ –φυσικά για τους δικούς τους λόγους– δείχνουν ότι το δημόσιο χρέος της χώρας όχι μόνο δεν λιγοστεύει μετά τη συμφωνία της ΕΕ, αλλά αυξάνεται και μάλιστα σημαντικά, λόγω ακριβώς αυτής της συμφωνίας.
Στον Περισσό εκτιμούν ότι οι λαϊκές αντιδράσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής θα ενταθούν το φθινόπωρο και αναφέρουν ότι τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσουν τον λαό προωθώντας, εκτός των άλλων, και το θέμα των δημοψηφισμάτων, όπως έχει εξαγγείλει ο Γ. Παπανδρέου.
Ο πρωθυπουργός, λένε, εμφανίζει ως μεγάλη φιλολαϊκή τομή την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος μέσω δημοψηφίσματος και καλλιεργεί στον λαό την ψευδαίσθηση ότι μετέχει με «αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες» στη διαμόρφωση της πολιτικής. Πρόκειται τονίζουν για μεγάλο ψέμα και ξεκαθαρίζουν:
«Ο πρωθυπουργός καλεί τον λαό να αποφασίσει για ένα αστικό σύστημα σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση, με δεδομένο ότι το σύστημα –όπως και τα κόμματα που είναι οι πυλώνες του– αντιμετωπίζουν τη λαϊκή απαξίωση εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθούν».
Είναι στάχτη στα μάτια του λαού, τονίζουν, τα θέματα που –όπως όλα δείχνουν– θα τεθούν ως ερωτήματα στο δημοψήφισμα του φθινοπώρου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τον καθορισμό θητείας στους βουλευτές, τη μείωση του αριθμού τους ή τη θέσπιση πιο αυστηρού νόμου «περί ευθύνης υπουργών».
Στόχος των προωθούμενων αλλαγών, αναφέρουν, είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, η Βουλή και το «αναμορφωμένο» αστικό σύστημα, να ψηφίζουν και να εφαρμόζουν αντιλαϊκούς νόμους με μεγαλύτερη ένταση και αποτελεσματικότητα από ό,τι σήμερα.
Εν κατακλείδι, καλούν τον λαό να ακυρώσει ο ίδιος στην πράξη τα προωθούμενα δημοψηφίσματα του Γ. Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ