Έκανε πίσω ο Καμίνης μετά την κατακραυγή!

Δεν περίμενε ο δήμαρχος κ. Γ. Καμίνης ότι θα πιανόταν στα… πράσα για την ενέργειά του να απαιτήσει, με αγωγή κατά του Δημοσίου, 290.000 ευρώ αναδρομικά, γιατί όταν ήταν Συνήγορος του Πολίτη έπαιρνε λιγότερα από την αμοιβή που παίρνει ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Κι έτσι τα έχασε, γιατί αναγκάστηκε να την αποσύρει μετά την κατακραυγή που προκάλεσε η απίστευτη ενέργειά του, που ήταν αντίθετη με το νέο ήθος που θα έφερνε στον δήμο της πρωτεύουσας της χώρας…
Το θέμα έφερε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου της Αθήνας ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΚΚΕ κ. Σοφιανός, την περασμένη Δευτέρα, και ο δήμαρχος, προ της κατακραυγής της κοινής γνώμης, δήλωσε ότι αποσύρει την αγωγή. Η συζήτηση που έγινε έχει ενδιαφέρον.
«Σοφιανός: Κύριε δήμαρχε, όλοι κοιταζόμαστε και όλους μας κοιτάνε. Διάβασα με έκπληξη μια ίδια ιστορία με τους συνταξιούχους βουλευτές που θέλανε αναδρομικές συντάξεις. Κι εδώ βλέπουμε ότι ο κ. δήμαρχος ζητάει αναδρομικά με αγωγή από το ελληνικό Δημόσιο 290.000 ευρώ γιατί για 4 χρόνια που ήταν Συνήγορος οι υψηλές αμοιβές δεν ήταν ίδιες με τις υψηλότερες αμοιβές του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Σʼ αυτές τις συνθήκες, που έχεις συμβασιούχους με 500 ευρώ, με 600, που έχεις κόσμο που σφάζεται από ένα εισόδημα των 1.000 και των 900 και των 800, ε, είναι πρόκληση το να προχωράει ένα πολιτικό πρόσωπο σε τέτοια ενέργεια. Αληθεύει;
Δήμαρχος: Κύριε Σοφιανέ, πράγματι αληθεύει το γεγονός ότι όντας Συνήγορος είχα καταθέσει αυτήν την αγωγή. Δεν αισθάνομαι καμία ανάγκη να δικαιολογηθώ γιατί τον Ιούλιο του 2010 εγώ άσκησα ένα νόμιμο δικαίωμά μου.
Σοφιανός: Μα είπα, όλα κρίνονται, αυτό είπα.
Δήμαρχος: Και δεν θέλω να επεκταθώ επί της ουσίας. Το βέβαιο είναι ότι από τη στιγμή που κατήλθα στην πολιτική, με αυτήν την έννοια, τέλος πάντων, από τη στιγμή που έγινα δήμαρχος, έδωσα αμέσως εντολή στον δικηγόρο μου να αποσύρει την αγωγή και αυτό συνέβη.
Σοφιανός: Άρα, πείτε αυτό από την αρχή, κ. δήμαρχε.»
Νόμιμο δικαίωμα ναι, κύριε Καμίνη. Ηθικό όμως είναι; Τον κ. Βουλγαράκη μάς θυμίσατε…
Αυτό πάντως που δεν διευκρινίσατε, κύριε δήμαρχε, είναι πότε δώσατε εντολή στον δικηγόρο σας να αποσύρει την αγωγή. Όταν βγήκε το θέμα στη δημοσιότητα ή πριν; Γιατί οι πληροφορίες μας έως τώρα είναι ότι μετά την κατακραυγή που ξέσπασε εναντίον σας διορθώσατε το… λάθος σας(;).


Σχολιάστε εδώ