άλλες τυπολογίες

Άλλον έναν γύρο κέρδισε ο Γιώργος Αυτιάς.
Έχει κατακτήσει τη μοναδικότητα στα εργασιακά θέματα και πρωτίστως στα ασφαλιστικά. Γι’ αυτό και έχει γίνει σλόγκαν πλέον, «αν έχεις πρόβλημα με το ασφαλιστικό ταμείο, με τη σύνταξή σου, τις αποδοχές σου, πήγαινε στον Αυτιά και αμέσως θα βρεις λύση». Από φθινόπωρο ξανά στην πρώτη γραμμή του ALTER για νέες επιτυχίες.

***

kkk Τώρα που ανακάλυψε την ηλεκτρονική τεχνολογία, δεν την αφήνει! Μετά τα σχόλια στο twitter ο Νίκος Χατζηνικολάου ετοιμάζεται να δημιουργήσει και μπλογκ, με πιθανό όνομα e-nikos, θέλοντας να αποκτήσει μερίδιο και στο πεδίο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας.
kkk Ανανέωσαν τη συνεργασία τους με το Alter η Κάτια Μακρή και ο Άκης Παυλόπουλος.
kkk Σταματάει τη μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη το MTV, σύμφωνα με πληροφορίες. Από την ίδια συχνότητα θα ξεκινήσει τις μεταδόσεις το παιδικό κανάλι του Ομίλου Ρέστη, το Nickelodeon.
kkk Δεν πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στους εργαζομένους ο εκπρόσωπός τους, αφού δεν εμφανίστηκε κάποιο στέλεχος από τη διοίκηση, γίνονται ακόμη προσπάθειες από την εκδότρια για σύναψη νέου δανείου. Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων προγραμματίστηκε γι’ αυτήν την Τετάρτη, στις 3.00 το μεσημέρι.
kkk Τη συνεχιζόμενη παράνομη και εκβιαστική πολιτική εργοδοτών του Τύπου στις εφημερίδες
«Sport Day», «Goal News» και «Εξέδρα», που εφαρμόζουν το δικό τους «Μνημόνιο», καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή της. Δηλώνει ότι «και για τις τρεις πιο πάνω περιπτώσεις εργοδοτικής τρομοκρατίας το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κινείται προς τους αρμόδιους φορείς (ΣΕΠΕ και ασφαλιστικά ταμεία) και προς τη Δικαιοσύνη, προσπαθώντας να προστατεύσει τους συναδέλφους από το θερινό μακελειό που εξελίσσεται εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και της ίδιας της ενημέρωσης».
kkk Τρία νέα σάιτ παρουσίασε ο Όμιλος Γιαννακόπουλου, DPG. Πρόκειται για το www.mediagate.gr, το www.3ponto.gr και το www.sportpaper.gr.
kkk Στα μέσα Αυγούστου αναμένεται το πολυνομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, το οποίο θα έχει κεντρικό στόχο τη δυνατότητα συγχωνεύσεων με προϋποθέσεις υπέρ των ιδιωτικών ΜΜΕ. Σε ένα μέρος θα στηρίζεται στην εργασία που έγινε επί των ημερών Χυτήρη, με αλλαγές στα σημεία που είχε αρνηθεί να δεχτεί ο πρώην υπουργός.
kkk Στροφή 180 μοιρών στην υπόθεση της διανομής του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ. Το ΔΣ της εταιρείας, μετά και τη σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Σ. Κεδίκογλου, αποφάσισε τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά, τη διανομή και την εκμετάλλευση των τριών ραδιοτηλεοπτικών σημάτων της παγκοσμίως. Ταυτόχρονα, έλαβε την απόφαση για διενέργεια δύο διεθνών διαγωνισμών, ενός για τη μεταφορά του δορυφορικού σήματος παγκοσμίως και ενός για τη διανομή και την εκμετάλλευσή του. Ειδικά για τον δεύτερο διαγωνισμό, εξουσιοδότησε τον Λ. Ταγματάρχη και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να καταθέσουν προτάσεις εντός δέκα ημερών.

***

sΗ Νανά Νταουντάκη ανέλαβε προεδρεύουσα στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σε μια ακόμη απόπειρα να συγκροτηθεί προεδρείο στην Ένωση Συντακτών με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων. Είχαν προηγηθεί στη θέση του προεδρεύοντος ο Δ. Τσαλαπάτης, ο Χρ. Κυρίτσης και ο Αντώνης Νταβανέλος. Η Ν. Νταουντάκη συναντήθηκε πρόσφατα και με τον Σταύρο Ψυχάρη.
ξΥποχρεωτική κηρύχθηκε με απόφαση της πρώην υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που είχε πετύχει η ΕΤΕΡ μέσω της διαδικασίας του ΟΜΕΔ τον Ιούλιο του 2010 για τους τεχνικούς της ελληνικής ραδιοφωνίας σε όλη την Ελλάδα. Σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού που υπεγράφη στις 15 Ιουνίου, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας «κηρύσσεται υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες και τους εργαζομένους» στους ραδιοφωνικούς σταθμούς όλης της χώρας.
YΘερινό Σχολείο στην Κεφαλονιά, με θέμα Διοίκηση των Μέσων Ενημέρωσης, με έμφαση στα νέα ψηφιακά Μέσα Επικοινωνίας, από τις 22 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου. Το Θερινό Σχολείο έχει οργανωθεί από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων (Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων), με τη συνεργασία των ακόλουθων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων: Πάντειο Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού),
University of Stirling, Σκωτία (Department of Film, Media and Journalism), καθώς και με τη συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης).

***


Σχολιάστε εδώ