άλλα παραπολιτικά

3Σαν λίγο αργά δεν διαπιστώσατε, κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας, ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει με καλάσνικοφ; Ότι υπολογίζονται σε πάνω από 1.500.000 αυτά που… κυκλοφορούν στη χώρα μας; Περισσότερα και από τα ταξί… Προφανώς άνοιξε και εκεί το επάγγελμα. Κοινό μυστικό είναι χρόνια τώρα, Αρχηγέ.
Με 500-700 ευρώ το πολύ αγοράζεις καλάσνικοφ στην Ομόνοια… Εκεί φθάσαμε… Και βέβαια ευθύνες έχουν οι αστυνομικές αρχές. Για να μπαίνουν με τόση ευκολία, σημαίνει ότι οι έλεγχοι, όχι μόνο στα σύνορα αλλά και εντός, είναι ανύπαρκτοι! Κάτι πάντως είναι το ότι η Αστυνομία διαπίστωσε ότι πιο εύκολα βρίσκεις καλάσνικοφ παρά… ταξί!

***

wΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ συμβούλου για την παραχώρηση του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προχωράει το υπουργείο Οικονομικών. Μένει πλέον να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν ή θα διαψευστούν όσοι υποστηρίζουν ότι οι διαδικασίες θα είναι… συνοπτικές (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), καθώς, όπως λένε, η δουλειά θα δοθεί σε Γερμανούς. Τονίζουν μάλιστα ότι αυτό έχει συμφωνηθεί εδώ και μήνες και γιʼ αυτό στην κυβέρνηση δεν μπήκαν καν στον κόπο να συζητήσουν αντίστοιχη πρόταση από κινέζους επιχειρηματίες. Πάντως, αν στο μέλλον αποδειχθεί ότι η πρόταση των Κινέζων ήταν πιο συμφέρουσα, οι υπουργοί που θα υπογράψουν την απόφαση για το αεροδρόμιο κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη.

***

3Μαϊμού, λοιπόν, τα περίπου 41,5 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα που λέει το υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχουν και θα εισπραχθούν με την απειλή του αυτόφωρου. Τους ξεμπρόστιασε ο έφορος της ΔΟΥ στην Αγ. Κωνσταντίνου κ. Λευκαδίτης. «Στη δική μου Εφορία τα “ληξιπρόθεσμα” ανέρχονται σε 170 εκατ. ευρώ». Κι όταν τον ρώτησαν στην πρωινή εκπομπή του Mega, πόσα υπολογίζει ότι μπορεί να εισπραχθούν, έπεσε… βόμβα εκεί στην Καραγιώργη Σερβίας. «Από 0,01 έως 1%», είπε. Και ανέφερε το γιατί. Τύποις υπάρχουν οι επιχειρήσεις που χρωστάνε αυτά τα ληξιπρόθεσμα. Δεν είναι παραπάνω από 30. Έβαλαν έναν τσιγγάνο και έβγαζε εικονικά τιμολόγια. Και τώρα χρωστάει 10.000.000 ευρώ. Από πού να του τα πάρεις; Αυτά ήταν τα 30 δισ. –που σήμερα έχουν φτάσει τα 41 δισ.– που έλεγε ο κ. Παπανδρέου προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν. Και ότι αμέσως θα εισπράττονταν τα 10 δισ. Κι ακόμη δεν τον είδαμε τον… Παναή!

***

wΤι είναι πάλι τούτο; Οι αμαρτωλές ΜΚΟ θα κάνουν προσλήψεις; (Τα περί μέσω ΑΣΕΠ είναι το χρύσωμα του χαπιού για τα κορόιδα…) Και να κάνουν τι αυτό το προσωπικό που θα προσλαμβάνουν; Μήπως είναι κόλπο, μεθόδευση, για να προσλαμβάνουν από την πίσω πόρτα τα δικά τους παιδιά και μετά οι ΜΚΟ να τα «νοικιάζουν» στο Δημόσιο; Και τι εγγύηση διαφάνειας και νομιμότητας αποτελούν οι ΜΚΟ, όταν 195 ΜΚΟ ελέγχονταν για ατασθαλίες από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Δημ. Δόλλης, ο οποίος καλό θα ήταν να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τις 195, γιατί ίσως πολλοί θα ξέρουν τα έργα τους και θα προσφέρουν στοιχεία στις έρευνες. Το κόλπο με προσλήψεις μέσω ΜΚΟ αποκάλυψαν με ερώτησή τους οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Τασούλας (γραμματέας ΚΟ) και Μάξιμος Χαρακόπουλος, γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού.

***

3Άλλος ένας μεγάλος μάς αποχαιρέτισε. Αφήνοντας πίσω του αποτυπώματα τόσο ισχυρά που ο καιρός στο διάβα του δεν θα μπορέσει να σβήσει. Αποτυπώματα που δεν περιορίζονται μόνο στην τέχνη και τον κινηματογράφο. Στη «Στέλλα» και στον «Ζορμπά», όπου εκεί έμειναν όλοι οι υμνολόγοι… Είναι η μεγάλη προσφορά του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύπρο, με εκείνο το ιστορικό αφήγημα-ντοκουμέντο του πόνου και των δακρύων, που προκάλεσε ο «Αττίλας» το 1974 και έμαθε όλη η οικουμένη την τουρκική βαρβαρότητα. Δεν ξέχασε ποτέ την Κύπρο του, που παραμένει ακόμη αλυσοδεμένη. Μπορεί να κοιμάται ήσυχα εκεί όπου ταξίδεψε ο Μιχάλης Κακογιάννης. Έκανε το καθήκον του, το χρέος του απέναντι στην πατρίδα του.

***

wΔύσκολες ώρες για τον Σωτήρη Παπαπολίτη. Έχασε, την περασμένη εβδομάδα, τη μητέρα του Ελένη, σύζυγο του αείμνηστου πολιτικού, πρώην υπουργού και αρχηγού του ΕΠΕΚ Σάββα Παπαπολίτη. Θερμά συλλυπητήρια, δύναμη και κουράγιο, Σωτήρη.

****


Σχολιάστε εδώ