Το Κράτος του Ζόφου – «Φαμίλιες» – Διαπλοκή…

Προ μερικών ημερών, ο Ανδρέας Παπανδρέου με την παρέμβαση ακαδημαϊκών, και όχι μόνο, κύκλων των ΗΠΑ έχει αφεθεί ελεύθερος από τα δεσμωτήρια της Χούντας. Μάλιστα, ο δεύτερος στην ιεραρχία των συνταγματαρχών, ο «αδελφός Στέλιος», ο Παττακός, έχει εγχειρίσει στον ίδιο τον Ανδρέα το διαβατήριό του.
Ο Γέρος εν όψει αναχώρησης του Ανδρέα και της οικογένειάς του στο εξωτερικό, και ίσως προαισθανόμενος ότι δεν πρόκειται να ξαναδεί τα αγαπημένα του εγγόνια, «στρώνει οικογενειακό τραπέζι» στο ερημητήριό του, τη «Γαλήνη», στο Καστρί, το ψυχρό εκείνο μεσημέρι της 18ης Ιανουαρίου 1968.
Η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη συγκινησιακώς. Ενώ το γεύμα έχει ολοκληρωθεί και η συζήτηση έχει επεκταθεί στο παρόν και στο μέλλον της Χώρας, ο Γενάρχης της «Δυναστείας των Παπανδρέου», πιστός στην Παράδοση που χάνεται στους χρόνους του Ομήρου, οιωνοσκοπεί παρατηρώντας τα «μελλούμενα» στο οστό της πλάτης του σφαγίου, που είχε οβελισθεί για την περίπτωση στο μαγειρείο του παρακείμενου ξενοδοχείου «Καστρί».
Η προφητεία του Γέρου…
Και ο Γέρος, ως μάντης Κάλχας των Ομηρικών Επών, έχοντας στην αγκαλιά του την αγαπημένη εγγονή του, τη Σοφούλα, όπως την αποκαλεί, προλέγει τα μελλούμενα:
• «Παιδιά μου, τη Σοφούλα να φροντίσετε να την αποκαταστήσετε εγκαίρως, ο Γιώργος, βλέπω, θα έχει ανάγκη τις φροντίδες της οικογένειας διά βίου, ως προς δε τους δύο μικρούς, φαίνονται άξιοι να διαμορφώσουν τη ζωή τους…».
Τάδε έφη ο Γενάρχης… Διαφορετική, όμως, είναι η θεώρηση της νύφης του Μάργκαρετ:
• «Υπήρξα νύφη πρωθυπουργού. Γιατί όχι σύζυγος και μητέρα πρωθυπουργού;».
Σαράντα τρία χρόνια μετά, η φιλόδοξη νύφη επιβεβαιώνεται ως προς το τυπικό μέρος των εξελίξεων. Ο πολύπειρος Γερο-Κάλχας επαληθεύεται επί της ουσίας.
Και σε επίρρωση της «Προφητείας» του Γέρου, ο εγγονός του Νίκος προσθέτει σε συνέντευξή του στους «Τάιμς της Νέας Υόρκης»:
• «…Ο Γιώργος μού είπε πολλές φορές ότι δεν ήθελε να γίνει πρωθυπουργός…».
Αλλά «άλλαι αι βουλαί» του Γιώργου, άλλα η «Δυναστεία των Παπανδρέου» κελεύει… Και ο Γ. Παπανδρέου ο Γ΄ πειθαναγκάστηκε να… συμμορφωθεί στις βουλές της «Φαμίλιας», έστω κι αν αισθανόταν τους ώμους του αδύναμους να σηκώσουν το φορτίο της διακυβέρνησης της Χώρας.
Και να σημειωθεί ότι ο Γ. Παπανδρέου ο Γ΄ ως πρωθυπουργός έχει 120 και πλέον συμβούλους, ημεδαπούς και αλλοδαπούς, χωρίς να υπολογιστούν σε αυτούς οι 45 υπουργοί και υφυπουργοί της Κυβέρνησης!
Το άγος πλέον της «Οικογένειας των Λαβδακιδών» (υπαγωγή της Χώρας στην οικονομική υποτέλεια της Διεθνούς Τοκογλυφίας, εκχώρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας στο Δ΄ Ράιχ της κ. Μέρκελ, εκποίηση του Εθνικού Πλούτου, επίγειου, εναέριου και υποθαλάσσιου, στη Διεθνή Κερδοσκοπία, περιαγωγή των Ελλήνων μέχρι τρίτης γενεάς σε καθεστώς προτεκτοράτου και άλλα δεινά, ων ουκ έστιν αριθμός) το υφίσταται ο Ελληνικός Λαός…
Το Κράτος
του Ζόφου…
Η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία (1974 – 2011), με πρωταγωνιστές την «Πολιτική Ελίτ», γέμει στοιχείων λεηλασίας της Χώρας.
Βεβαίως, στη λεηλασία αυτή δεν συμμετείχε το ΚΚΕ και οι «Άλλοι Σύντροφοι της Αριστεράς», με εξαίρεση τους «Αριστερόστροφους Εξωμότες», οι οποίοι ελκυόμενοι από τη «Γοητεία της Μπουρζουαζίας» υπήρξαν ομοτράπεζοι της «πολιτικής ελίτ» στο πλούσιο φαγοπότι του δημόσιου πλούτου.
Το «Σύστημα Λεηλασίας της Χώρας» διαρθρώνεται στα εξής επίπεδα:
• «Ηγεσία Κομμάτων Εξουσίας»: Κύριος χώρος δράσης: α) Εξοπλιστικά προγράμματα. Από την επομένη της Μεταπολίτευσης δεν υπάρχει εξοπλιστικό πρόγραμμα που να μη συνοδεύεται από σκανδαλώδη διαχείριση, με κύριους αποδέκτες τα κομματικά ταμεία των δύο κομμάτων Εξουσίας και τους προϊσταμένους, εκτός ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων, του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τους επικεφαλής των γραφειοκρατικών υπηρεσιών. β) Μεγάλες κρατικές προμήθειες. Το σκάνδαλο Ζήμενς όζει ώστε να υπάρχει ανάγκη άλλης μαρτυρίας. γ) Δημόσια Έργα. Εδώ η λεηλασία διαπλέκεται με τους «Εθνικούς Εργολάβους»-κατόχους Μαζικών Μέσων Ενημέρωσης, προς εξασφάλιση της σιωπής τους… δ) Προμήθειες κυβερνητικών αξιωματούχων προς εξασφάλιση δανείων σε επιχειρήσεις… Εδώ η «ταρίφα» κινείται πέριξ του 20% του ποσού του χορηγούμενου δανείου!
Η πασίγνωστη ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου για διοικητή της μεγαλύτερης κρατικής επιχείρησης, της ΔΕΗ:
«Είπαμε να κάνει στον εαυτό του ένα δωράκι, αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια δραχμές…»,
δίδει το εύρος της διαφθοράς στον κρατικό τομέα. Και να σημειωθεί ότι ο δωρολήπτης επιβραβεύθηκε με την «προαγωγή» του σε καθηγητή ΑΕΙ!
• Υπουργοί και άλλοι παρατρεχάμενοι: Χρυσοφόρος φλέβα οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι δικαιούμενοι τις επιδοτήσεις προηγουμένως κατέβαλλαν τα καθοριζόμενα «διόδια» στους «ταμίες» των ανάξιων υπουργών ή του ιδίου ήθους γενικών γραμματέων των υπουργείων. Μεγάλες παραγωγικές επενδύσεις οδηγήθηκαν είτε σε πτώχευση είτε σε εκποίηση έναντι πινακίου φακής διότι οι ιδιοκτήτες τους αρνήθηκαν να καταβάλουν τα «διόδια» σε διοικητές κρατικών τραπεζών ή άλλους «αρμοδίους» του «συστήματος είσπραξης» της μίζας!
Κατάλογος «χορηγών»…
Προκαλεί «απορία» πώς ένιοι υπουργήσιμοι και των δύο κομμάτων Εξουσίας, από «σαν κιλότ» στην ιδιωτική τους ζωή, μετά την ενάσκηση υπουργήματος εφορώνται κάτοχοι τεραστίων περιουσιών και διάγοντες υπερπολυτελή ζωή…
Η εξήγηση απλουστάτη: Παραμονές εκλογικών αναμετρήσεων, οι περί ων ο λόγος υπουργήσιμοι προσφεύγουν σε «κατάλογο χορηγών», επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τομείς που διασυνδέονται με το Δημόσιο, και απαιτούν μεγάλα ποσά «χορηγιών», συμποσούμενα σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο συγκεντρώνονται εκατομμύρια ευρώ, μέρος των οποίων δαπανάται για τις εκλογικές ανάγκες και το υπόλοιπο –και μεγαλύτερο– μέρος των «χορηγιών» αποθησαυρίζεται σε κολοσσιαίες ατομικές περιουσίες των ιδίων ή συγγενικών τους προσώπων!
Οι επιχειρηματίες-«χορηγοί» δεν επιχορηγούν για τη «σωτηρία της ψυχής» τους, αλλά εν γνώσει της επιχορηγούμενης Εξουσίας υπερτιμολογούν τις υπηρεσίες τους προς το Δημόσιο και εξισορροπούν την απώλεια εκ των «χορηγιών»!
Μια έρευνα από επιτροπές αδέκαστων δικαστικών, σύμφωνα με την πρόταση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, για όσους άσκησαν Δημόσιο αξίωμα από το 1974 έως σήμερα θα απεδείκνυε τη λεηλασία του Δημόσιου Πλούτου και τους επίορκους δημόσιους λειτουργούς.
Βεβαίως, μετά την έρευνα καθίσταται απολύτως αναγκαίο να δημευθούν οι παρανόμως κτηθείσες περιουσίες εις βάρος του Ελληνικού Λαού.
Η διάχυση της διαφθοράς…
«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», αποφαίνεται ο πάνσοφος Λαός μας. Και η διαφθορά έχει αφετηρία την κορυφή της πυραμίδας της Εξουσίας. Και εκείθεν διαχέεται σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης. Εδώ τα «διόδια» είναι καθεστώς.
Οι ανυπάκουοι επιχειρηματίες καταχωρίζονται σε «Μαύρο Πίνακα» και έκτοτε θεωρούνται αποσυνάγωγοι κάθε συναλλαγής με τη διοίκηση. Εφορίες και Πολεοδομίες, πρωταγωνιστές του είδους…
Η διαφθορά όμως δεν είναι μόνο υλική, επεκτείνεται και στην «εξαγορά συνειδήσεων».
Στον τομέα αυτόν ανάγονται:
1. Η εξαγορά της σιωπής των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσω, κυρίως, του τρόπου διαμοιρασμού των πληρωμένων κρατικών καταχωρίσεων (διαφήμιση) αλλά και «λειτουργών» της Ενημέρωσης. Οι αργομισθίες σε γραφεία Τύπου υπουργείων και κρατικών Οργανισμών είναι η συνήθης τακτική, αλλά δεν εξαιρούνται και τα «μυστικά κονδύλια», κυρίως του υπουργείου Εξωτερικών. Έχει καταχωνιαστεί στις «Ελληνικές καλένδες» το αίτημα του Δημοσιογραφικού Κόσμου να δοθούν στη δημοσιότητα οι «επιδοματούχοι»… δημοσιογράφοι των μυστικών κονδυλίων του ΥΠΕΞ αλλά και συναφών δημόσιων Οργανισμών…
2. Οι «καθηγητές ΑΕΙ των κομματικών προθαλάμων». Η άυλη διαφθορά έχει κακοφορμίσει και τον χώρο της Ανώτατης Παιδείας. «Καθηγητές» έχουν εκλεγεί παρανόμως, είναι αρεστοί όμως στους «κομματικούς προθαλάμους», χωρίς να κέκτηνται τα υπό του νόμου καθοριζόμενα προσόντα, στερούμενοι ακόμη και «βασικού τίτλου σπουδών», σύμφωνα με πιστοποιήσεις του ΔΙΚΑΤΣΑ. Είναι η «συμμαχία των προθύμων» στις κομματικές επιταγές και ουχί σε εκείνες της αξιοκρατίας και της επιστημονικής δεοντολογίας!
3. Ακόμη και η Δικαιοσύνη έχει να επιδείξει τέτοια αποτρόπαια φαινόμενα, με κορυφαίο δείγμα την ανάδειξη της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία.
Η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία άγει ήδη το 37ο έτος της ηλικίας της «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα» και με τον Θεματοφύλακά της, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να μην έχει μέχρι στιγμής αρθρώσει λόγο για όσα του καταμαρτυρούν έγκυροι Συνταγματολόγοι και Νομοδιδάσκαλοι: Διά της υπογραφής του επικύρωσε τις δανειακές συμβάσεις που είναι αντισυνταγματικές.


Στη Βουλή ο… «Συναξαριστής»!

Με αναφορά στον «Πίνακα Damnatio Memoriae», που ήταν ο τίτλος στο άρθρο του «Συναξαριστή» στο φύλλο της Κυριακής 17 Ιουλίου, ξεκίνησε την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής για το σκάνδαλο της Ζήμενς ο βουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος. Είπε συγκεκριμένα:
«Ο Πίνακας Damnatio Memoriae έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Δίκαιο να σηματοδοτεί “σκοτεινούς ιστορικούς σταθμούς” για τους λαούς και τα έθνη, καταδικαστέους στη συλλογική κοινωνική μνήμη. Η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Ειδικής Προκαταρτικής Επιτροπής με σκοπό την περαιτέρω διερεύνηση του σκανδάλου Ζήμενς εντάσσεται στον Πίνακα της ντροπής Damnatio Memoriae, με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του κ. πρωθυπουργού.
Ο κρατικός μηχανισμός δεν προσέφερε καμιά ουσιαστική βοήθεια στην κατεύθυνση της διαλεύκανσης του σκανδάλου. Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ αδικεί και ακυρώνει το πολύτιμο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής σε ό,τι αφορά τη συλλογή αποδεικτικού υλικού. Η Βουλή, η Δικαιοσύνη και τα κόμματα, ως αποδέκτες ευθύνης για την αξιοποίηση του αποδεικτικού υλικού της Εξεταστικής Επιτροπής, δεν ήρθησαν στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης. Έτσι με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ χάθηκε η ευκαιρία για μια ακόμη θεσμική διέξοδο από την κρίση. Η κάθαρση και η πολιτική και ποινική αποδοκιμασία των εμπλεκομένων ναρκοθετήθηκε από την πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αδίκησαν σκοπίμως το αποδεικτικό υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής. Το τρωθέν περί Δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού δεν ικανοποιήθηκε».


Σχολιάστε εδώ