επί του πιεστηρίου

Επειδή μας εμφανίζουν ότι μόνο εδώ στην Ελλάδα συμβαίνουν όλα τα κακά του πλανήτη, ότι είμαστε φοροφυγάδες και βγαίνουμε στους δρόμους και αντιδρούμε σε κάθε μεταρρύθμιση (σε εισαγωγικά), δείτε τι συμβαίνει (που μας το κρύβουν) στην πολιτισμένη Αγγλία, όπου υποτίθεται
ο κόσμος εκεί πειθαρχεί στις επιλογές της κυβέρνησής του, όπως καταγράφεται στην ελληνική έκδοση της «Le Monde Diplomatique», που κάθε Κυριακή προσφέρει η «Ελευθεροτυπία».
Κόντρα στο ξεπούλημα δασών!
Η κυβέρνηση επιχείρησε να πουλήσει εθνικό δάσος και οι… καλοί Άγγλοι, αντιγράφοντας τους… κακούς Έλληνες, ιδού τι έκαναν, όπως γράφει ο Tony Wood, βοηθός αρχισυντάκτη της «New Left Review» (Λονδίνου):
«Φοιτητές κατέλαβαν τα πανεπιστήμιά τους και συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοινοβουλίου, ενώ μια ευρεία συμμαχία κινητοποιήθηκε για το ξεπούλημα εθνικών δασών εξαναγκάζοντας την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο τον Φεβρουάριο».
Όχι σε ιδιώτες τα λιμάνια
«Περαιτέρω απόπειρες να εμποδιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις προέκυψαν σε τοπικό επίπεδο. Τον Μάρτιο, η πλειονότητα των κατοίκων του Ντόβερ, της παραλιακής πόλης της κομητείας του Κεντ, ψήφισε κατά της μεταβίβασης του λιμανιού σε ιδιωτικά χέρια. Η αντίσταση στην ατζέντα λιτότητας της κυβέρνησης πολλαπλασιάστηκε όταν σωματεία του δημόσιου τομέα, όμιλοι φοιτητών και διάφορες τοπικές οργανώσεις ανέλαβαν δράση τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, με καταλήψεις των δημαρχείων στο Λιντς και στα λονδρέζικα δημοτικά διαμερίσματα του Χάρινγκεϊ και του Λάμπεθ, προκειμένου να εμποδίσουν τους δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν περικοπές σε τοπικές υπηρεσίες».
Βασιλεύει η φοροδιαφυγή
Πλούσιοι φοροφυγάδες δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, κύριε Παπούλια… Δυστυχώς την πρωτιά τη διεκδικούν οι… άτεγκτοι Λονδρέζοι… Στα 18 δισ. ευρώ φθάνει η φοροδιαφυγή εταιρειών. Στο ίδιο ρεπορτάζ ο άγγλος δημοσιογράφος γράφει:
«Φοιτητές, συνταξιούχοι, αναρχικοί, σοσιαλιστές και αγωνιζόμενοι εναντίον της εταιρικής φοροδιαφυγής κατέλαβαν καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου του πολυτελούς εδεσματοπωλείου Fortnum and Mason [μια υπενθύμιση προς την ιδιοκτήτρια επενδυτική εταιρεία Whittington Investments, να πληρώσει τα 40 εκατ. στερλίνες (45 εκατ. ευρώ) που φέρεται να οφείλει στο δημόσιο ταμείο]. Μελέτη της ανεξάρτητης εταιρείας συμβούλων Tax Research UK εκτιμά ότι η φοροδιαφυγή των εταιρειών αγγίζει τα 16 δισ. στερλίνες (18 δισ. ευρώ) κάθε χρόνο, δηλαδή το ήμισυ του συνολικού ποσού που τελικά καταβάλλουν οι επιχειρήσεις».
Κηδεία των δημοσίων υπηρεσιών…
Διαβάζοντας το ρεπορτάζ της «Le Monde» νομίζεις πως ζεις στην Ελλάδα… Στην Αγγλία οι αντιδράσεις στη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα είναι πιο έντονες από ό,τι από τους… τεμπέληδες Έλληνες, που έχουν αράξει στο Δημόσιο. Διαβάστε:
«Πολλοί στο Ηνωμένο Βασίλειο νιώθουν πως η κυβέρνηση του Κάμερον έχει αναλάβει την περαιτέρω δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, τον οποίο πλέον πρέπει να προασπίσουν προκειμένου να αποφευχθεί η ολική εξαφάνισή του. Τοπικές πρωτοβουλίες και σωματεία στο Λιούισαμ και το Εδιμβούργο διοργάνωσαν την εικονική κηδεία των δημοσίων υπηρεσιών τους».
Εκατομμυριούχοι οι 18 υπουργοί!
«Ο Κάμερον μιλάει για μια “μεγάλη κοινωνία” που θα γεμίσει το κενό των κρατικών παροχών, όμως πολλοί Βρετανοί διακρίνουν τι κρύβεται πίσω από αυτήν: ακόμη περισσότερες επιθέσεις στους πολλούς προς όφελος των ολίγων και πλουσίων. Και αυτοί οι λίγοι εκπροσωπούνται ευρέως στο υπουργικό συμβούλιο του Κάμερον, αφού 18 εκ των 29 μελών του είναι εκατομμυριούχοι».
Τα παραπάνω τα αφιερώνουμε σʼ όλους εκείνους τους «πρόθυμους» αρθρογράφους και καθηγητάδες που φορούν παραμορφωτικά γυαλιά και για όλα τούς φταίνε οι Έλληνες… Προκειμένου να μη στενοχωρούν την κυβέρνηση…
Άξιος ο μισθός τους… Μόνο που αυτογελοιοποιούνται… Και εκτίθενται… Και μετά τους φταίνε οι πλατείες…

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ