Τα κλειδιά της ΚΕΔ πάνε στον Βασσάρα με υψηλή εποπτεία

Μεταξύ άλλων, ο Βασσάρας γίνεται το «αφεντικό» στους ορισμούς και κατʼ επέκταση εξελίσσεται στον αποδέκτη κάθε παραπόνου, το οποίο θα εκφράζεται κατά τη διάρκεια της νέας σεζόν. Ουσιαστικά, στην ΕΠΟ εκτιμούν ότι ο άλλοτε διεθνής διαιτητής μπορεί να γίνει ο κυματοθραύστης, καθώς απολαμβάνει την εκτίμηση των περισσοτέρων παραγόντων και, βεβαίως, το κύρος για να αντιπαρέρχεται όποιων προβλημάτων δημιουργούνται.

Υπέρ της αναβάθμισης του Βασσάρα είχε ταχθεί ευθύς εξαρχής ο Ολυμπιακός, αλλά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα εκφράζονταν ενστάσεις από τον Παναθηναϊκό. Γίνεται αντιληπτό, όμως, ότι ο Σοφοκλής Πιλάβιος κατάφερε και έπεισε τους «πράσινους» για το ορθόν της επιλογής του.

Καπέλο με τον Σαρρή

Ενδεχομένως οι αντιρρήσεις να διαγράφτηκαν από την τοποθέτηση του Γιώργου Σαρρή στην προεδρία της ΚΕΔ. Ο γιατρός από τη Χίο έδωσε καλά δείγματα μεθοδικότητας στο δύσκολο Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, ενώ όπως προκύπτει από τις συνεχείς παρουσίες συντοπιτών του διαιτητών στη Σούπερ Λίγκα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Το βασικό επιχείρημα για την επιλογή του ήταν ότι ουδέποτε ασχολήθηκε με τη διαιτησία. Άρα είναι άφθαρτο πρόσωπο και, ασφαλώς, πιο επιθυμητό στην πλειονότητα των ομάδων συγκριτικά με τους Αριστείδη Σταθόπουλο και Γιάννη Οικονομίδη που έπαιζαν δυνατά για την ίδια θέση.

Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ο Χρήστος Σάββας. Επιχειρηματίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Κοζάνης, ενώ από το 1991 έως το 1994 σφύριζε στην τότε Α’ Εθνική, αλλά κόπηκε από το δίδυμο Αντώνη Βασσάρα και Συμιακού.

Η πρώτη ήττα

Παρά την αναβάθμιση του Βασσάρα, ο νέος ουσιαστικά αρχιδιαιτητής είδε μία από τις βασικές εισηγήσεις του να απορρίπτεται από τους διοικούντες την ΕΠΟ.

Ασφαλείς πληροφορίες ήθελαν τον Βασσάρα να επιθυμεί την είσοδο του Γιάννη Τσαχειλίδη στην ΚΕΔ, αλλά ο πειραιώτες ρέφερι έμεινε εκτός και τη θέση του Γιώργου Γιαννόπουλου πήρε τελικά ο Γιώργος Δούρος. Φυσικά και ο τελευταίος είχε συμπεριληφθεί στους υποψήφιους, αλλά αρχικά ακουγόταν ως πιθανός αντικαταστάτης του Θανάση Μπριάκου. Έμεινε, όμως, και ο τελευταίος, με αποτέλεσμα ο Δούρος να πάρει τη θέση του Γιαννόπουλου.

Ερώτημα για Δούρο η στάση του Ολυμπιακού

Το ζητούμενο για τη νέα σύνθεση της ΚΕΔ είναι πώς θα αντιδράσουν οι ομάδες.

Για παράδειγμα, ο Γιώργος Δούρος χαρακτηρίστηκε ανεπιθύμητος πριν από έναν χρόνο, όταν και τότε έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για είσοδό του στην επιτροπή. Διαφωνία που εξέφραζαν ανοικτά από τον Ολυμπιακό, αλλά προφανώς στο πλαίσιο των ισορροπιών με την αναβάθμιση του Βασσάρα, οι «ερυθρόλευκοι» αποδέχθηκαν και τον Δούρο. Αλλά είναι βέβαιο ότι στο πρώτο περίεργο σφύριγμα θα αντιδράσουν και θα στρέψουν τα βέλη τους στον Δούρο, ο οποίος μπορεί να εξελιχθεί στον εύκολο στόχο για τους Πειραιώτες.


Σχολιάστε εδώ