Ο λαός θα γεννήσει τις νέες προσωπικότητες που θα απελευθερώσουν τη χώρα από τα δεσμά

Ο αγώνας κατά του Μνημονίου και των επονείδιστων δανειακών συμβάσεων δεν αποβλέπει στην ίδρυση πολιτικού κόμματος, τονίζει σε δήλωσή του ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γ. Κασιμάτης, απαντώντας σε δημοσίευμα που τον έφερνε να συμμετέχει σε τέτοιες κινήσεις.

Σ’ αυτό που αποβλέπει η προσπάθεια μέσα από τη σωστή ενημέρωση είναι «ο ελληνικός λαός, ασκώντας τα πολιτικά δικαιώματα που του παρέχει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, να αντισταθεί ειρηνικά, αλλά και αποτελεσματικά, κατά της πολιτικής των μεγάλων κέντρων της απάνθρωπης οικονομικής εξουσίας και αυτών που τα υπηρετούν και, παράλληλα, να γεννήσει μέσα από τα σπλάχνα του και να εκθρέψει την πολιτική σκέψη, το πολιτικό φρόνημα και τις προσωπικότητες της πολιτικής που θα απελευθερώσουν τη χώρα μας από τα δεσμά που του επέβαλαν και του επιβάλλουν», τονίζει ο κ. Κασιμάτης και υπογραμμίζει με έμφαση ότι «η προσπάθειά μου δεν αποβλέπει ούτε στην ίδρυση πολιτικού κόμματος ούτε στη συμμετοχή μου σε ίδρυση ή σε υπάρχον πολιτικό κόμμα.

Αυτά σήμερα, όπως και σε κάθε μεγάλη πολιτική κρίση, τα εγκυμονεί ο ελληνικός λαός. Αυτό έχει δηλώσει επανειλημμένως και ο εμπνευστής και ιδρυτής της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών Μίκης Θεοδωράκης, με τον οποίο έχω την τιμή να συνεργάζομαι στους αγώνες της Κίνησης από την ίδρυσή της, την 1η Δεκεμβρίου του 2010».


Σχολιάστε εδώ