Μικρά & ενοχλητικά

Ρουσφέτια
Για… ρουσφέτι στον Θ. Πάγκαλο μιλούν πολλοί για το πρόσωπο που επέλεξαν στη θέση του νέου γενικού γραμματέα Θρησκευμάτων και τοποθέτησε η Άννα Διαμαντοπούλου στο υπουργείο της. Η θέση ήταν κενή για πολλά χρόνια και στην Εκκλησία πιστεύουν πως ο ορισμός του τ. διευθυντή του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης δεν εξυπηρετεί και τίποτε ουσιαστικό. Άλλωστε υπάρχει η αναβαθμισμένη μεικτή επιτροπή Εκκλησίας – Πολιτείας (συμμετέχουν Ά. Διαμαντοπούλου, Φ. Σαχινίδης, Δ. Δόλλης) που διευθετεί από πρώτο χέρι τα προβλήματα των δύο πλευρών. Οι Μητροπολίτες περιμένουν μέχρι να δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής ο Γ. Καλατζής, ο οποίος δεν φαίνεται να έχει και μεγάλη εμπειρία με τα εκκλησιαστικά θέματα. Πολλοί λένε πως μάλλον έχει τοποθετηθεί για να φέρει σε πέρας μία ειδική «αποστολή»: να γίνει το τζαμί πάση θυσία στην Αθήνα και σύντομα…

Καπαρωμένες
Ο ξαφνικός θάνατος του μακαριστού Μητροπολίτη Χίου Διονυσίου μεγαλώνει τη λίστα των κενών Μητροπόλεων που θα πρέπει να καλυφθούν μετά το τέλος του καλοκαιριού. Το πιθανότερο, λένε Μητροπολίτες, είναι να γίνουν εκλογές μαζί με τη μεγάλη σύνοδο της ιεραρχίας του Οκτωβρίου. Εκτός από τη Χίο, θα πρέπει να γίνει εκλογή και νέου Μητροπολίτη στη Ζάκυνθο, αν ο κ. Χρυσόστομος παραιτηθεί, όπως έχει δηλώσει τον Σεπτέμβριο.
Και οι δύο Μητροπόλεις (παρότι τις ορέγονται πολλοί αρχιμανδρίτες) έχουν βρει, ως φαίνεται τους διαδόχους τους. Για τη μεν Ζάκυνθο προορίζεται το πνευματικό παιδί του Μητροπολίτη Ζακύνθου, ο επίσκοπος Φωτικής Διονύσιος, και θα έχει τη βέβαιη υποστήριξη του έμπειρου ιεράρχη. Ενώ για τη Χίο ακούγεται έντονα ο νυν αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, αρχιμανδρίτης Μάρκος Βασιλάκος, που κατάγεται από το νησί.


Σχολιάστε εδώ