Κλείδωσε το «Επικρατείας»

ΜΕ εξαιρετικά πιθανό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών το προσεχές φθινόπωρο, στη ΝΔ επιταχύνονται οι διαδικασίες για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οριστικοποιούνται σταδιακά οι επιλογές των προσώπων σε κρίσιμες εκλογικές περιφέρειες, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν κλείσει οι συνδυασμοί σε ποσοστό της τάξης του 80%. Αυτήν τη στιγμή έχουν κλείσει οι τρεις πρώτες (εκλόγιμες) θέσεις του Επικρατείας με τους Στ. Δήμα, Χρ. Λαζαρίδη και Γ. Μιχελάκη, ενώ την τέταρτη θέση θα καταλάβει γυναίκα, χωρίς να έχει ακουστεί συγκεκριμένο όνομα. Στην Α΄ Αθηνών, πέραν των νυν βουλευτών Δ. Αβραμόπουλου, Π. Παυλόπουλου, Φ. Πιπιλή και Ελ. Βόζενμπεργκ, στο ψηφοδέλτιο θα περιληφθούν οι Ν. Μηταράκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Β. Κικίλιας και Μ. Αγγέλακας (ο οποίος παραιτήθηκε από γραμματέας Οργανωτικού).
Νέα ονόματα θα υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Πειραιά, όπου θα είναι υποψήφιος ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σαμαρά, Κ. Αρβανιτόπουλος, και οι Κώστας Κατσαφάδος και Νίκος Βλαχάκος (αδελφός του αξιωματικού που σκοτώθηκε στα Ύμια), ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, ανεξάρτητος αφού είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του Μαντούβαλου από τον οποίο αποχώρησε. Ακόμη υποψήφιοι θα είναι ο νυν βουλευτής Π. Μελάς και ο πρώην περιφερειάρχης Σπ. Σπυρίδων.
Μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να καταλάβει ο Π. Λειβαδάς, ο οποίος παραιτήθηκε από αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, υπακούοντας στη σχετική εγκύκλιο του γραμματέα Ανδρ. Λυκουρέντζου.
Βάσει της εγκυκλίου, την παραίτησή τους πρέπει να υποβάλουν μια σειρά ακόμη στελεχών που κατέχουν κομματικά πόστα και που στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού.
Μεταξύ αυτών είναι και οι Μαξ. Χαρακόπουλος (γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού), Γ. Μανώλης (Συνδικαλιστικού), Κατ. Παπακώστα (Γυναικείων Θεμάτων), Φ. Πιπιλή (Μεταναστευτικής Πολιτικής), Μ. Δασκαλάκης (Πολιτικής Τεκμηρίωσης) κ.ά.
Στο μεταξύ, η θετική εικόνα που παρουσιάζει η ΝΔ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, κυρίως δε το καθαρό προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ, έχει αμβλύνει σε μεγάλο βαθμό τις γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι εβδομάδες τώρα έχουν εκλείψει οι δημόσιες διαφωνίες βουλευτών ή στελεχών όσον αφορά την πολιτική που χαράζει η ηγεσία.


Σχολιάστε εδώ