Κατάργησε το «μπρίφινγκ» ο Μόσιαλος!

ΝΕΑ… ήθη και έθιμα στη κυβερνητική ενημέρωση εφαρμόζει ο νεότευκτος κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος! Στην πραγματικότητα τείνει να την καταργήσει ή στην… καλύτερη περίπτωση να την προσαρμόσει στις «ανάγκες» τις δικές του και της κυβέρνησης, κατά προσβλητικό τρόπο για τα Μέσα Ενημέρωσης και κατʼ επέκτασιν τον ελληνικό λαό. Συγκεκριμένα ο κ. Μόσιαλος διέκοψε την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο «πρες ρουμ», κάτι που στη χώρα μας ίσχυε τα τελευταία 30 χρόνια.
Αντί αυτού, είτε καλεί τους δημοσιογράφους όποτε εκείνος κρίνει σκόπιμο και τους ενημερώνει ανεπίσημα, είτε εκδίδει ανακοινώσεις χωρίς το… άγχος των διευκρινιστικών ερωτήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που κατήργησε την καθημερινή ενημέρωση, φοβούμενος ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με δύσκολες ερωτήσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Θα χρειασθεί να υπερασπιστεί αποφάσεις και κακούς χειρισμούς υπουργών με αποτέλεσμα να εκτεθεί κι ο ίδιος.
Άλλες ωστόσο πληροφορίες λένε ότι ο κ. Μόσιαλος μετά τις πρώτες δυο τρεις ημέρες… απογοητεύτηκε από το επίπεδο των δημοσιογράφων που πήγαιναν στο «πρες ρουμ» και πλέον θεωρούσε «υποτιμητικό» για τον ίδιο να απαντάει στις πλέον απίθανες ερωτήσεις. Από το περιβάλλον του υποστηρίζουν ότι όταν και όποτε χρειάζεται ενημερώνουν τους δημοσιογράφους και δεν είναι απαραίτητη η καθημερινή παρουσία του στο «πρες ρουμ». Επιχείρημα τουλάχιστον έωλο, ειδικά σε μια περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά γεγονότα. Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλες δύο τουλάχιστον φορές στο παρελθόν κυβερνήσεις είχαν αποπειραθεί να καταργήσουν την καθημερινή ενημέρωση, αλλά τότε οι αντιδράσεις των δημοσιογράφων ήταν έντονες και οι αρμόδιοι υπουργοί είχαν υποχρεωθεί να κάνουν πίσω.
Αυτήν τη φορά ωστόσο δεν υπήρξε καμιά ουσιαστική αντίδραση κι έτσι ο κ. Μόσιαλος συνεχίζει… απτόητος. Γεγονός είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι πολιτικοί συντάκτες των μεγάλων εφημερίδων σπανίως πηγαίνουν στο «πρες ρουμ», ενώ ορισμένες φορές οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν στέλνουν καν δημοσιογράφο, αλλά μόνο καμεραμάν. Υποβαθμίζοντας έτσι από την πλευρά τους την ενημέρωση…


Σχολιάστε εδώ