Κανένα πρόβλημα, λέει ο Πετσάλνικος για το ΕΣΡ

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη νόμιμη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ιωάννη Λασκαρίδη, σύμφωνα με δηλώσεις του τελευταίου.

Η συνάντηση έγινε μετά την καταγγελία που αποκάλυψε το «Π» ότι μέλος του ΕΣΡ δεν ανέστειλε την επαγγελματική ιδιότητά του, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα ασυμβίβαστου, άρα και πιθανότητα κατάργησης αποφάσεων του Συμβουλίου.

Ούτε για αυτό το μείζον ζήτημα όμως φάνηκε να δείχνει ενδιαφέρον η Βουλή, ενώ ο πρόεδρός της παρέπεμψε το ζήτημα στον Δικηγορικό Σύλλογο, λες και αυτός είναι υπεύθυνος για την τήρηση του νόμου στην Αρχή.

Στο μεταξύ το ΕΣΡ δηλώνει πως όποιοι από τους σταθμούς θέλουν, μπορούν να προσφύγουν στο ΣτΕ για τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί ώστε να βγουν αποφάσεις με βάση τη λήξη της παράτυπης θητείας.

Η θέση αυτή εκφράζεται επειδή η διάταξη που πέρασε η κυβέρνηση για τη «νομιμότητα» της σύνθεσης του Οργάνου αντιμετωπίζει μόνο τις παλιές αποφάσεις, που είχαν ήδη εκπέσει με την απόφαση του ΣτΕ ότι είναι παράτυπη η λειτουργία του ΕΣΡ εξαιτίας των συνεχών παρατάσεων. Δεν καλύπτει όμως τις αποφάσεις από εδώ και στο εξής.


Σχολιάστε εδώ