Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΙΝΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού προχώρησε μάλιστα σε μια εντυπωσιακή κίνηση. Έπειτα από συνομιλίες κάποιων ημερών, εξασφάλισε την άφιξη του Μισέλ Πλατινί στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ θα βρεθεί στη χώρα μας την Τρίτη και η επίσκεψή του σχετίζεται με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στις πρωτοβουλίες που θα πάρει για να προχωρήσει στην κάθαρση. Όπως άλλωστε τόνισε ο Παύλος Γερουλάνος, η απόφαση του πρωθυπουργού να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει γνωστοποιηθεί προς κάθε κατεύθυνση και η κυβέρνηση θέλει σύμμαχό της την ΟΥΕΦΑ σε αυτήν την προσπάθεια.

Είναι σαφές ότι η Πολιτεία εξετάζει ακόμα και το ενδεχόμενο της οικειοθελούς αποχώρησης των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Αρκεί βέβαια κάτι τέτοιο να ισχύει μόνο για τους συλλόγους και όχι για την εθνική ομάδα. Φυσικά, πρόκειται για το τελευταίο μέτρο, που θα επιβληθεί μόνο εάν διαπιστωθεί αδυναμία των θεσμικών οργάνων να προχωρήσουν σε αυτοκάθαρση. Το σημαντικό για την Πολιτεία είναι ότι υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και συνεπώς σωστή συνεργασία με την ΕΠΟ. Ο Παύλος Γερουλάνος, μάλιστα, αναφέρεται συχνά πυκνά με θετικά λόγια στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο.

Περιμένουν τις αποφάσεις

Στην κυβέρνηση περιμένουν τις αποφάσεις των Πειθαρχικών Επιτροπών για τους παράγοντες που εμπλέκονται στα στημένα παιχνίδια, και κυρίως τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στις ομάδες τους. Οι πληροφορίες θέλουν τις αποφάσεις για τις εκδικάσεις που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα να ανακοινώνονται τη Δευτέρα. Σε αυτήν την περίπτωση η παρουσία του Πλατινί μπορεί να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας, καθώς θεωρείται δύσκολο, εάν όχι απίθανο, να προκληθούν έντονες αντιδράσεις αν βρίσκεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ. Επίσης, στον άλλοτε διεθνή Γάλλο θα τεθεί υπ’ όψιν ο νέος πιο αυστηρός ΚΑΠ, με σημαντικότατες ποινές τόσο για περιπτώσεις στημένων αγώνων και εμπλοκής με το παράνομο στοίχημα όσο και για ζητήματα βίας.

«Περιμένουμε και έμπρακτα τις αποδείξεις ότι κάτι αλλάζει», είναι το μήνυμα που έστειλαν από την κυβέρνηση στον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Σε ό,τι αφορά τις ομάδες των οποίων οι παράγοντες εμπλέκονται σε στημένα παιχνίδια, ο Πλατινί αναμένεται να εκφράσει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη, και μάλιστα θα περιμένει τις αποφάσεις της για να προχωρήσει η ΟΥΕΦΑ στην επιβολή των δικών της πειθαρχικών κυρώσεων.

Όσο για την προοπτική να αναλάβει η ΕΠΟ τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος, ο Πιλάβιος επανέλαβε ότι δεν μπορεί η Ομοσπονδία να φέρει εις πέρας αυτό το εγχείρημα. Κάτι που σημαίνει ότι η Σούπερ Λίγκα παραμένει ζωντανός οργανισμός, μέχρι νεωτέρας, δηλαδή έως ότου αποκτήσει η ΕΠΟ τη δυνατότητα διοργάνωσης και των επαγγελματικών Πρωταθλημάτων.


Σχολιάστε εδώ