«Δικτατορική» η συμπεριφορά του απέναντι στην ΑΔΕΔΥ

Συγκεκριμένα:

Δέκα μόλις ημέρες πριν, ο κ. Ραγκούσης κατάργησε τη συμφωνία του προκατόχου του Δημήτρη Ρέππα με τους οδηγούς ταξί. Προηγήθηκε συνάντησή του με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, το περιεχόμενο της οποίας εκτιμάται ότι συνέβαλε σε έναν βαθμό στην κατάσταση χάους που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στις μεταφορές. Αναλυτικά: Ο κ. Ρέππας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του γενικού γραμματέα της ΑΔΕΔΥ Ηλία Ηλιόπουλου (σ.σ.: είχε δηλώσει, όπως και ο αντιπρόεδρος Ηλίας Βρεττάκος, ότι δεν επρόκειτο να συμμετάσχει ξανά σε συνάντηση με τον κ. Ραγκούση εξαιτίας της «δικτατορικής» συμπεριφοράς του), είχε δηλώσει τα εξής:

«Ό,τι γνωρίζατε ως τώρα να το ξεχάσετε. Προφανέστατα οι δημόσιες υπηρεσίες που προσφέρουν κοινωνικές παροχές, όπως για παράδειγμα η παιδεία, η υγεία, η ασφάλεια, η κοινωνική προστασία, η καθαριότητα, η ΕΥΔΑΠ, η Πυροσβεστική κ.λπ., δεν πρόκειται να συρρικνωθούν ούτε και θα εκποιηθούν, καθώς έχουν ουσιαστικό κοινωνικό και μονοπωλιακό περιεχόμενο».

Από την κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση του κ. Ρέππα, τη δέσμευσή του προς τη συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που τον επισκέφθηκε με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Σπύρο Παπασπύρο, καθώς και τη θέση του πως οποιαδήποτε απόφαση για τη δημόσια διοίκηση και τους δημοσίους υπαλλήλους θα λαμβάνεται έπειτα από εξαντλητικό διάλογο μαζί τους, κατέστη σαφές ότι ο νέος στο πόστο αυτό υπουργός, έμπειρος όμως πολιτικός, κ. Ρέππας, άλλαζε άρδην τη φιλοσοφία λειτουργίας του ευαίσθητου υπουργείου που είχε αναλάβει στον πρόσφατο ανασχηματισμό και βεβαίως πυροδοτήθηκε, όπως πιστεύουν αρκετοί, η «ανεξήγητη» ανένδοτη στάση του κ. Ραγκούση στη διαμάχη με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Στην ίδια συνάντηση προέκυψαν ακόμη και οι ακόλουθες πληροφορίες:

• Σχέδιο-πρόταση για το νέο ενιαίο μισθολόγιο έχει ήδη καταρτιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τον κ. Ρέππα, έχει εγκριθεί από τον υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο και ήδη βρίσκεται στα χέρια της «τρόικας» για έγκριση. Σύμφωνα με βάσιμες ενδείξεις, οι στοχεύσεις του νέου μισθολογίου αποκλίνουν από αυτές του κ. Ραγκούση. Ακόμη:

• Η κατάρρευση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης φαίνεται να οδηγούν σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων, ώστε παρά τις «τροϊκανές» οδηγίες να παραμείνει τουλάχιστον η πλειοψηφία των υπαλλήλων στη θέση τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη στοιχειώδη ευρυθμία της δημόσιας διοίκησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της κυβέρνησης αλλά και του ΠΑΣΟΚ δημιουργείται μια ετερόκλητη αλλά ισχυρή ομάδα που συσπειρώνεται για να αποτρέψει ενέργειες που αποσκοπούν στην αποδυνάμωση του κράτους και στην εκποίηση σειράς δημοσίων υπηρεσιών.

Ιδεολογικά η ομάδα αυτή φαίνεται να λειτουργεί ως αντίβαρο στην τριανδρία Γ. Λοβέρδου, Γ. Ραγκούση και Π. Γερουλάνου. Στο νέο «σχήμα» εκτός από τον κ. Ρέππα φέρεται να συστοιχίζονται η κ. Βάσω Παπανδρέου, οι κ. Π. Οικονόμου, Κ. Σκανδαλίδης, Γ. Κουτρουμάνης, Μ. Τιμοσίδης και δεκάδες βουλευτές και διοικητές Οργανισμών.

Με δεδομένο ότι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα σφαγιάζει κυριολεκτικά μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και ξεπουλά εθνικό πλούτο, η αναμέτρηση των δύο ομάδων αποκτά εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον.


Σχολιάστε εδώ