Δεν υπολογίζει τον Παπανδρέου ο Ραγκούσης!

Ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών και μέχρι πρότινος «αντʼ αυτού» του πρωθυπουργού δεν ήταν εκεί –κάποιοι μάλιστα τον είδαν να περιφέρεται στη Βουλή– που σημαίνει ότι εσκεμμένη ήταν η απουσία του. Προφανώς θέλοντας να σηματοδοτήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει ούτε να συνδιαλλαγεί και να πάρει πίσω την απόφασή του για τα ταξί.

Υπουργοί που περίμεναν να δουν τι θα κάνει ο Ραγκούσης, όταν είδαν ότι δεν παρουσιάστηκε, σχολίασαν με βαρείς χαρακτηρισμούς την απουσία του και κάποιοι μίλησαν για αχαριστία.

Άλλοι είπαν ότι ο Ραγκούσης δεν θέλησε να είναι παρών στον θρίαμβο του Βενιζέλου, ενώ άλλοι ότι θα τα άκουγε απʼ όλους για την αναστάτωση που έχει προκαλέσει σʼ όλη τη χώρα με τη σύγκρουσή του με τους ταξιτζήδες.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν
να φύγουν Ραγκούσης
και Παπακωνσταντίνου

Στο στόχαστρο της σκληρής κριτικής βουλευτών του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται –για διαφορετικούς λόγους καθένας– οι Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Ο πρώτος για την υπόθεση των ταξί, ο δεύτερος για το σκάνδαλο με το αυθαίρετο της μητέρας του. Ορισμένοι βουλευτές μάλιστα θέτουν ευθέως ζήτημα παραμονής τους στη κυβέρνηση και ζητούν από τον Γ. Παπανδρέου να τους απομακρύνει αμέσως από τις θέσεις τους.

Ο υπουργός Υποδομών κ. Ραγκούσης δέχεται τα «πυρά» ακόμη και υπουργών λόγω των χειρισμών του στο θέμα της απελευθέρωσης των ταξί που έχουν προκαλέσει χάος σε ολόκληρη τη χώρα και πλήττουν κατάφωρα τον τουρισμό και ταυτόχρονα την αξιοπιστία της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές είχαν ζητήσει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο να προβεί σε μια δήλωση ότι η απόφαση του υπουργού Υποδομών δεν έχει τεθεί στην Κυβερνητική Επιτροπή ούτε στο Υπουργικό Συμβούλιο προς συζήτηση και ο κ. Ραγκούσης εκφράζει την προσωπική του άποψη, οπότε θα ήταν αναγκασμένος να παραιτηθεί. Όμως, άγνωστο για ποιον λόγο, η δήλωση αυτή δεν έγινε από τον κ. Μόσιαλο.

Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος αδυνατούν να εξηγήσουν τους χειρισμούς του κ. Ραγκούση, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν σε διάφορες εικασίες. Από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει παρέμβαση του

κ. Παπανδρέου προς την κατεύθυνση εκτόνωσης της κατάστασης, χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες διευκρινίσεις.

Στο στόχαστρο της κριτικής των κυβερνητικών βουλευτών, όπως προαναφέραμε, είναι και ο Γ. Παπακωνσταντίνου μετά την αποκάλυψη ότι η μητέρα του κατέχει αυθαίρετο κτίσμα με πισίνα!

Εκείνος επιχείρησε όπως ήταν φυσικό να το διαψεύσει, αλλά δεν κατάφερε να αμβλύνει τις πολύ αρνητικές εντυπώσεις στην κοινωνία, με την υπόθεση να προσλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις για έναν επιπλέον λόγο:

Ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ασκεί καθήκοντα υπουργού Περιβάλλοντος και εκπονεί σχέδια προκειμένου να μπει τέρμα στον… θεσμό των αυθαιρέτων!

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες τους σημειώνουν ότι μετά την αποκάλυψη αυτή έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί ή να τον είχε υποχρεώσει ο πρωθυπουργός να το πράξει.

Όσο για το γεγονός ότι δεν πρόκειται για δικό του αυθαίρετο, αλλά της μητέρας του, βουλευτές τονίζουν ότι αυτό δεν αλλάζει κατά πολύ τα δεδομένα της υπόθεσης. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε «πρωτοστατήσει» στην αποπομπή της Άντζελας Γκερέκου όταν αποκαλύφθηκαν οι φορολογικές παραβάσεις του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου.

Λένε μάλιστα ότι ο σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος είχε ασκήσει ισχυρή πίεση στον πρωθυπουργό ώστε η κ. Γκερέκου να μην επιλεγεί τελικά ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Το κλίμα για τον κ. Παπακωνσταντίνου δεν είναι ιδιαίτερα εύκρατο και στο υπουργείο του οποίου προΐσταται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει συναντηθεί με κανένα από τα διευθυντικά στελέχη του υπουργείου, ούτε καν τηλεφωνικά δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους…


Σχολιάστε εδώ