Έγκληση για απιστία στη Leo Burnett από την πολυεθνική

Είχε προηγηθεί έλεγχος όλων των οικονομικών στοιχείων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Μ. Emmerich ζήτησε τόσο από τις τράπεζες στις οποίες η Leo Burnett χρωστάει 20 εκατ. ευρώ όσο και από τα άλλα τηλεοπτικά κανάλια να πληρώσει το 50% των χρεών της για το προηγούμενο διάστημα, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική.

Ο ίδιος αποκαλύπτει στις συνεντεύξεις του στο «Daily Fax» και στο «Ad Business» ότι η ελληνική διοίκηση του Πέτρου Βενέτη είχε ταχθεί κατά της υπαγωγής στο άρθρο 99 του νόμου 3588/2007, καθώς -όπως λέει- «μάλλον πίστευαν πως θα υπήρχε κάποια μαγική διέξοδος, πως τα πράγματα θα βελτιώνονταν. Θεωρούσαν πως θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε με τις τράπεζες. Έλεγαν πως στην Ελλάδα υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι χειρισμού τέτοιων καταστάσεων, πως το 99 δεν είναι μονόδρομος».

Η πολυεθνική όμως αποφάσισε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με στόχο να συνεχιστεί η λειτουργία της εταιρείας και στο μέλλον με νέα διοίκηση. Ο ίδιος όμως αναγνωρίζει πως αυτό πια είναι πολύ δύσκολο.

«Σκότωσε» τη Leo Burnett…

Ο Πέτρος Βενέτης τρεις ημέρες μετά τη δήλωση του M. Emmerich χαρακτήρισε σε δήλωσή του τη δίωξη εναντίον του ως κίνηση για να σκεπαστούν οι ευθύνες του νέου προέδρου, ώστε να τις μετακυλήσει, για τη ζημιά που γίνεται από τις αποφάσεις του στην εταιρεία. «Αποφάσισε, παρά τις αντιθέσεις μου, το σχέδιο της υπαγωγής στο άρθρο 99, με το σκεπτικό να χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα της εταιρείας για να πληρωθούν στα Μέσα τα ποσά τα οποία αφορούσαν μόνο τη διαφήμιση των πολυεθνικών πελατών, και μόλις εξαντληθούν αυτά τα διαθέσιμα να πτωχεύσει, χωρίς να πληρώσει κανέναν άλλον, ούτε τις αποζημιώσεις του προσωπικού», τονίζει ο κ. Βενέτης, θέτοντας μείζον ζήτημα για την τακτική της πολυεθνικής. Ο πρώην πρόεδρος της Leo Burnett δηλώνει πως ο εκπρόσωπος της πολυεθνικής «“σκότωσε” μια ελαφρά “τραυματισμένη” επιχείρηση, η οποία μπορούσε εύκολα να γιάνει, για να γλιτώσει τα έξοδα του νοσοκομείου και να μοιράσει την περιουσία της στα άλλα του “παιδιά”».

•• Ασφαλιστικά μέτρα για τη Leo Burnett κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν τα χρωστούμενα από αμοιβές, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, εάν δεν υπαχθεί στο άρθρο 99.


Σχολιάστε εδώ