Άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη

Ανάμεσά τους και ο Α. Νταβανέλος, ο οποίος κανονικά έπρεπε να αναλάβει τη θέση του προεδρεύοντος μετά την παραίτηση του Χρήστου Κυρίτση. Έμεινε, δηλαδή, η κεφαλή διπλά ακέφαλη και όπως πάνε τα πράγματα θα κυλήσει έτσι η υπόθεση μέχρι τον Σεπτέμβρη. Γιατί κι αν ακόμα αγανακτισμένοι δημοσιογράφοι αποκλείσουν την ΕΣΗΕΑ ζητώντας προεδρείο, ποιους συμβούλους θα βρουν για να κλειδώσουν στον έκτο όροφο; Προηγούνται τα μπάνια του λαού. Συμβολικό αποκλεισμό του ΔΣ είχαν επιχειρήσει την περασμένη Τρίτη μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης απολυμένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ προκειμένου να συγκροτηθεί προεδρείο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. «Μη νομίζετε ότι τα γιαούρτια είναι μόνο για τους πολιτικούς», φώναξαν οι περίπου τριάντα συγκεντρωμένοι και ζήτησαν από τα έξι παρόντα μέλη του ΔΣ να εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών. Η παράταξη του Δημ. Τσαλαπάτη κάνει λόγο για τραμπουκισμούς εκ μέρους των συγκεντρωθέντων, ιδιαίτερα εις βάρος τους. Επειδή κι εμείς στο παρελθόν συμμετείχαμε σε συγκέντρωση αποκλεισμού των συμβούλων με απαίτηση τη συγκρότηση προεδρείου -πράγμα που πετύχαμε- θα λέγαμε ότι είναι θεμιτή κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτήν, χωρίς όμως οποιαδήποτε μορφή βίας.

Κάτι κινείται στην ΠΟΕΣΥ

Συνάντηση είχε την περασμένη Τρίτη αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ με τον πρόεδρο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Κ. Τσουπαρόπουλο και το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δύο φορείς είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Έχουμε 700 άνεργους δημοσιογράφους στα ΜΜΕ. Καταγράφεται μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% σε σχέση με το 2010. Υπάρχει εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή από τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Τα έσοδα από το αγγελιόσημο μειώθηκαν κατά 32% λόγω της μείωσης της διαφημιστικής δαπάνης αλλά και της μη απόδοσής του. Τα διαφημιστικά έσοδα των επιχειρήσεων ΜΜΕ διοχετεύονται και στις ενημερωτικές σελίδες που διατηρούν στο διαδίκτυο, όπου δεν υπάρχει υποχρέωση αγγελιοσήμου. Η ΠΟΕΣΥ ζητάει να επιβληθεί αγγελιόσημο και στα ενημερωτικά πόρταλ, καθώς και να ασφαλισθούν οι εργαζόμενοι στα ιντερνετικά Μέσα.

Καμαρούλα μια σταλιά

Τουαλέτα σχεδίαζαν να εγκαταστήσουν απέναντι από την είσοδο του παλιού κτιρίου του ΕΔΟΕΑΠ και τελικά τους βγήκε το ορθοπεδικό ιατρείο; Όπου ένας παχουλός να πάει για εξέταση, θα σφηνωθεί ανάμεσα στην καρέκλα και στην ξαπλώστρα του χώρου. Άσε που, αν υποφέρει και από κλειστοφοβία, θα αρχίσει να τσιρίζει ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Ο καημένος ο ορθοπεδικός μας ο Αγγουλές, υπομονετικός καθώς είναι, δεν λέει τίποτε, αλλά η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ μοιάζει να τα έχει βάλει με τα κόκαλα των ασφαλισμένων. Αφενός τους στέλνει να βγάζουν πλάκες από το παλιό στο νέο κτίριο μόλις διαπιστωθεί πως χρειάζονται ακτινογραφία, αφετέρου τους στριμώχνει σ’ αυτό το ιατρείο-κλουβί, σαν να πρόκειται για καλλικέλαδα καναρίνια. Η ψυχή σου σε πιάνει ακόμα και σε εκείνο το απαράδεκτο αναψυκτήριο δίπλα, για να κορυφωθεί ο αρχιτεκτονικός μας μαζοχισμός στο γραφείο του ημιωρόφου, όπου τα ταβάνια κάθονται πάνω στα κεφάλια των υπαλλήλων, λες και πρόκειται για Κινέζους της μαοϊκής εποχής, με ύψος 1,52 μάξιμουμ. Υπάρχει κάτι καλό στο παλιό το κτίριο; Ναι. Το φυσιοθεραπευτήριο και το γυμναστήριο, εφόσον συμπληρωθεί ο εξοπλισμός τους. Όσο για το λογιστήριο που μετακόμισε στο παλιό το κτίριο, θα ομολογήσουμε πως λειτουργεί με ιδιαίτερο ζήλο. Πήγαμε να πληρώσουμε 200 ευρώ για δυο δοντάκια που βάλαμε πρόσθετα -ξέρετε πως πληρώνουμε όλες τις προσθετικές εργασίες- και μόλις βγαίνοντας από το ασανσέρ φωνάξαμε: «Πού πληρώνουμε τα δόντια;» μια φωνή έσκισε τον αέρα του διαδρόμου: «Εδώωω…».

Με το τουφέκι περιμένει ο καλός υπάλληλος τους πελάτες ασφαλισμένους.

Σοφία Μαλτέζου


Σχολιάστε εδώ