Μηνύσεις στον ΑΝΤ-1 από Κύπριους

Μπαράζ δράσεων είχαμε μετά την απόφαση της Κίνησης για «Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο» να πάει στα δικαστήρια τον ΑΝΤ-1, επειδή συνεχίζει να προβάλλει την τουρκική σειρά «Εζέλ» που γυρίστηκε κατά μεγάλο μέρος στα Κατεχόμενα της Κύπρου, και με την προβολή της θεωρείται ότι νομιμοποιείται έμμεσα η τουρκική κατοχή. Ο ΑΝΤ-1 απάντησε στους Κύπριους που αντιδρούν μέσω μιας επιστολής, μιλώντας για μια επιτυχημένη δραματική σειρά που δεν έχει σχέση με πολιτικές προπαγάνδες και παιχνίδια εξωτερικής πολιτικής. Συγκεκριμένα τονίζει ότι «η συγκεκριμένη παραγωγή ανήκει στο είδος της μυθοπλασίας και όχι στο είδος του ντοκιμαντέρ ή του ριάλιτι. Το σενάριό της επικεντρώνεται στην προσωπική ιστορία ενός φανταστικού χαρακτήρα και δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο εθνικά ζητήματα».
Μέσα σʼ αυτή τη δικαστική μάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των Κυπρίων και του ΑΝΤ-1 έρχονται να προστεθούν και οι «Αγανακτισμένοι με τα τουρκικά σίριαλ», οι οποίοι έχουν κάνει σελίδα στο facebook. Ήδη τα μέλη της έχουν ξεπεράσει τις 20.000 και δηλώνουν την αντίθεσή τους με την τακτική των ελληνικών καναλιών να προβάλλουν καθημερινά στο πρόγραμμα τουρκικές σειρές, ενώ καλούν τους τηλεθεατές να κλείσουν τους δέκτες τους την ώρα της προβολής των «Εζέλ», «Μενεξέ» και «Αγιάζι του έρωτα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «Αγανακτισμένοι» τις επόμενες ημέρες θα κατέβουν ως ένδειξη διαμαρτυρίας στους σταθμούς ΑΝΤ-1,
ΑLPHA, TV Mακεδονία και θα ζητήσουν να κοπούν οι τουρκικές σειρές.


Σχολιάστε εδώ