Δημοτικές Παρωδίες

*** Υποσιτίζονται τα παιδιά που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αθήνας, σύμφωνα με καταγγελίες γονέων αλλά και διαμερισματικών συμβούλων, αφού το φαγητό που παρέχεται δεν είναι ούτε επαρκές ούτε κατάλληλο για τη σίτιση μικρών παιδιών με βάση τις διατροφικές τους ανάγκες. Πέραν αυτού, υπάρχει πρόβλημα από τα εκατοντάδες παιδιά μεταναστών (φέτος ήταν 1.234), ιδίως αυτών που προέρχονται από ισλαμικές χώρες, επειδή οι γονείς τους επικαλούμενοι θρησκευτικούς λόγους δεν τα εμβολιάζουν και υπάρχει κίνδυνος ηπατίτιδας, διφθερίτιδας και φυματίωσης.
Η πρόεδρος του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών Μαρίνα Ηλιοπούλου, που πρόσφατα ανακοίνωσε το κλείσιμο πέντε βρεφονηπιακών σταθμών (οι δύο επειδή τα κτίρια όπου στεγάζονταν περιείχαν σωλήνες με τον καρκινογόνο αμίαντο), αναγνωρίζει το πρόβλημα, αλλά μέχρις εκεί, ενώ θα έπρεπε να απαιτήσει από τους μετανάστες γονείς να προσκομίσουν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις.

*** «Ανοιχτούς λογαριασμούς», οι οποίοι ήδη πήραν τον δρόμο της επίλυσης μέσω της Δικαιοσύνης, έχουν ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Τεχνόπολις ΑΕ» Φώτης Ιγνατίου και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (συνδυασμός Ανοιχτή Πόλη) Παναγιώτης Σκούτας. Ο τελευταίος, που μετέχει στο ΔΣ της «Τεχνόπολις», έχει κατηγορήσει τον κ. Ιγνατίου «ότι λείπουν λεφτά» επί της προηγούμενης θητείας του, ενώ άφησε υπόνοιες για ρεμούλα. Αποτέλεσμα ήταν ο κ. Ιγνατίου να καταθέσει αγωγή εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμηση και ζητάει αποζημίωση για ηθική βλάβη 600.000 ευρώ!

*** Βροχή πέφτουν οι παραιτήσεις μελών της παράταξης Καμίνη στον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου (ΠΟΔΑ). Οι πρόσφατα παραιτηθέντες έχουν στείλει μια πολύ σκληρή σε ύφος επιστολή στον κ. Καμίνη, καταγγέλλοντας την πολιτική που ακολουθείται στον συγκεκριμένο τομέα.

*** Οι ελληνικοί δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι δήμοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προκύπτει από απάντηση και στοιχεία που απέστειλε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή. Η ερώτηση του έλληνα ευρωβουλευτή είχε γίνει με αφορμή τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για τα «κριτήρια χρηματοδότησης και δαπανών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδίως όσων εξ αυτών εμφανίζονται υπερχρεωμένοι» και καλούσε την ΕΕ να μην υπάρξει αύξηση των φόρων και των τελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί κάτι τέτοιο επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων.
Στον πίνακα που απέστειλε η Κομισιόν εμφανίζεται η Ελλάδα με το δεύτερο μικρότερο χρέος των ΟΤΑ ως ποσοστό του ΑΕΠ, με μόλις 0,9% για το 2010, μετά τη Μάλτα που εμφανίζει μηδενικό χρέος.


Σχολιάστε εδώ