Φεύγει ο ΟΚΑΝΑ από τους δήμους

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο, ο ΟΚΑΝΑ θα φύγει από την πόλη μας μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Ο δήμαρχος του Πειραιά επέμεινε όμως πως το θέμα δεν αφορά μόνο τον Πειραιά και, ως εκ τούτου, δεν λύνεται το πρόβλημα, ενώ υπάρχει κίνδυνος να υπάρξουν και διαφωνίες μεταξύ δημάρχων, καθώς ο καθένας θα αντιδρά λέγοντας ότι ο άλλος τού… στέλνει τον ΟΚΑΝΑ στον δήμο του. Γι’ αυτό ζήτησε να εφαρμοστεί η πρόταση της ΤΕΔΚΝΑ για δημιουργία νέων μικρών μονάδων ΟΚΑΝΑ σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Ο κ. Λοβέρδος τον ενημέρωσε ότι ήδη το υπουργείο έχει επεξεργαστεί ένα σχέδιο το οποίο προβλέπει την προώθηση ακριβώς αυτής της λύσης.

Στη συνέχεια το υπουργείο προχώρησε στη σχετική ανακοίνωση η οποία ικανοποίησε την ΤΕΔΚΝΑ, που σε σχετικό σημείωμά της, τονίζει:

«Η ΤΕΔΚΝΑ είχε προτείνει πριν από έναν χρόνο στο υπουργείο Υγείας, με αφορμή τη μεταφορά μονάδας του ΟΚΑΝΑ στο ΨΝΑ και στο νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας, να δημιουργηθεί σε κάθε νοσοκομείο της Αττικής και της χώρας μονάδα για τους ανθρώπους αυτούς, προκειμένου να βρίσκονται πλησίον του χώρου που διαμένουν μόνιμα και να υπάρξει αποσυμφόρηση στις ήδη υπάρχουσες μονάδες.

Ένα χρόνο μετά, το υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι έχει ήδη εκπονηθεί ένα πρόγραμμα από τον ΟΚΑΝΑ για την ίδρυση 17 νέων μικρών μονάδων απεξάρτησης που θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί αποκέντρωση των ασθενών και αποσυμφόρηση των κέντρων απεξάρτησης του ΟΚΑΝΑ στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη».


Σχολιάστε εδώ