Τώρα τους φταίνε οι αγανακτισμένοι

Κύριε Διευθυντά,

Αλήθεια, γιατί τόσος σάλος για τη δήλωση του Γιούνκερ ότι «η κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί δραστικά;» Είπε κάτι καινούργιο; Ας θυμηθούμε κάτι τραγικότερο από αυτήν τη δήλωση:

Μάρτιος 2005, Ελληνικό Κοινοβούλιο, υποδοχή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόεδρος της Κυβερνήσεως είναι ο Κώστας Καραμανλής και οικοδέσποινα επί της υποδοχής του κ. Παπούλια η κ. Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη:

«Κύριε Πρόεδρε, κατά τη διάρκεια της προεδρίας σας… τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη…».

Και δεν κινήθηκε φύλλο! Μόνο κάποιες υποτονικές, ψιθυριστές και παιδαριώδεις διαμαρτυρίες, διαψεύσεις μάλλον, αντί για σεισμό και στήσιμο λαϊκού δικαστηρίου για εξυφαινόμενη εσχάτη προδοσία. Αυτοί που τα είπαν ήξεραν, προφανώς συναίνεσαν και δολίως βουβάθηκαν. Όπως και οι σημερινοί εντολοδόχοι για τις δηλώσεις του Γιούνκερ. Όλα αυτά δε, πίσω από την πλάτη του δήμου (του λαού). Ζήτω λοιπόν η Ελληνική Δημοκρατία! Και μετά παραπονούνται διότι οι «Αγανακτισμένοι» τους γιουχάρουν. Σαν συμπέρασμα ας σταματήσουμε να καταφερόμαστε κατά των «άλλων», των ξένων και του κάθε λογής Γιούνκερ, οι οποίοι στο κάτω κάτω τα συμφέροντά τους υπερασπίζονται, και ας αναζητήσουμε τους αιτίους της κακοδαιμονίας μας στους εντός των τειχών «δικούς» μας.

Γεώργιος Β. Φάκος


Σχολιάστε εδώ