Τρέχουν και δεν φθάνουν για τα σκουπίδια!

Μετά την αναίτια απραξία ενάμιση χρόνου και τον αρτηριοσκληρωτισμό που έδειξαν Ραγκούσης και Μπιρμπίλη, κατά τη διάρκεια της θητείας τους στα υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος, που είχε αποτέλεσμα το Ελεγκτικό Συνέδριο να μπλοκάρει τον σχεδιασμό, άρχισαν πάλι οι… συσκέψεις επί συσκέψεων.

Έτσι την Πέμπτη το βράδυ έγινε η πρώτη, υπό την προεδρία του νέου υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου και τη συμμετοχή του υφυπουργού Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλου και του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Σγουρού, και ακολουθούν κι άλλες με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη σύσκεψη αυτή ο Γ. Σγουρός επεσήμανε ότι αν δεν υπάρξει αμέσως υλοποίηση του σχεδιασμού για τα απορρίμματα και εκκίνηση σύντομα των έργων υποδομής για τη δημιουργία μονάδων διαχείρισής τους, τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα χαθούν και θα… μας μείνουν μόνο τα πρόστιμα! Το αν προλάβουν τώρα, στο… παρά πέντε, να κάνουν ό,τι δεν έκαναν ενάμιση χρόνο, είναι πλέον το ζητούμενο. Αν και φαίνεται πολύ… χλωμό.

Β. Κικίλιας: Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στην προοπτική δημιουργίας ΧΥΤΑ στην Κερατέα, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Έξι μήνες μετά την εφαρμογή του ”Καλλικράτη” η κυβέρνηση παραδίδει τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αττικής στο χειρότερο δυνατό σημείο, επιδεικνύοντας άλλοτε ερασιτεχνισμό και άλλοτε ψευτοτσαμπουκά. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προτάσεις μας στα υπουργεία, στην αποκεντρωμένη διοίκηση και περιφερειακή αρχή, δεν εισακουστήκαμε. Επιπλέον οι αρμόδιοι υπουργοί κρίθηκαν αναποτελεσματικοί και αντικαταστάθηκαν από τον πρωθυπουργό, γεγονός που αποτελεί παραδοχή της αποτυχίας του έργου της κυβέρνησης. Για μια ακόμη φορά τονίζουμε πως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι για εμάς θέσεις εργασίας, προστασία του περιβάλλοντος, νέες τεχνολογίες, είναι δηλαδή μοχλός ανάπτυξης. Ακόμα και αυτήν την ύστατη ώρα καλούμε την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή να δουν τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων ως εργαλείο αναπτυξιακής πολιτικής. Εφόσον αυτό γίνει, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στις προσπάθειές τους».

Εντύπωση πάντως έκανε το γεγονός ότι για το θέμα δεν αντέδρασε σε επίσημο επίπεδο η ΝΔ, όπως δεν έχει αντιδράσει και σε άλλα θέματα σε βάρος της ΤΑ που προβλέπει ο «Καλλικράτης», με αποτέλεσμα πολλοί δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη σημαία της να θεωρούν ότι δεν έχουν πολιτική στήριξη.


Σχολιάστε εδώ