στα ενδότερα των ομάδων

=Μια χαρά τα έγραφε την περασμένη Κυριακή ο Μάκης Κουρής στο «ΔΗΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ» για την ανάγκη να δρομολογηθεί επιτέλους η κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Και ορθώς επικροτούσε την επιθυμία του Παύλου Γερουλάνου να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία, που εκτός των άλλων αποτελεί και τη λαϊκή βούληση
για το δημοφιλέστερο άθλημα.
=Μόνο που όσο περνάνε οι μέρες, στην πράξη διαπιστώνουμε μια χαλάρωση. Μια διαφοροποίηση στη συμπεριφορά πολλών, που αρχίζει από την εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση της δικογραφίας.
=Η άρση των περιοριστικών όρων για τους 68 κατηγορούμενους της πρώτης δικογραφίας ξάφνιασε πολύ κόσμο. Αλλά όχι εκείνους που από την αρχή προέβλεπαν ότι επί της ουσίας δεν θα συμβεί κάτι.
=Όταν ήρθαν και οι παραπομπές στα πειθαρχικά όργανα, η αίσθηση που δημιουργήθηκε ήταν ότι επί της ουσίας διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο μόνο τέσσερις ομάδες: ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα, η Ηλιούπολη και ο Εθνικός Αστέρας. Στην πορεία, βέβαια, μπορεί να βρεθούν σε ανάλογη θέση και άλλες ομάδες, όμως στην κοινή γνώμη αρχίζει και δημιουργείται η εντύπωση ότι σταδιακά θα ατονήσει το ενδιαφέρον για κάθαρση.
=Ενδεχομένως η προκαταρκτική για τις διαρροές των στοιχείων που υπάρχουν στη δικογραφία να περιόρισε αισθητά τον αρχικό θόρυβο. Με συνέπεια, ασφαλώς, να αναθαρρήσουν κάποιοι και να διατρανώνουν με κάθε τρόπο την αθωότητά τους, επειδή εκτιμούν ότι έτσι θα πείσουν και τους υπόλοιπους.
=Εκείνο που είναι βέβαιο αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης να πάρει σκληρά μέτρα. Από τη στιγμή που τα οικονομικά μέτρα πλήττουν ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, πολιτικό κόστος δεν πρόκειται να υπάρξει.
=Δίνεται, λοιπόν, χρυσή ευκαιρία για να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο απ’ όλους όσοι αποδειχθούν ότι το λυμαίνονταν τα τελευταία χρόνια. Με την κυβέρνηση να διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς περιστροφές ότι θα αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τη συγκεκριμένη ευκαιρία.
=Οι συγκρίσεις με την Τουρκία, μάλιστα, προσφέρουν ακόμα ένα καλό χαρτί στη συντεταγμένη Πολιτεία, που ασφαλώς και δεν επιθυμεί να βρεθεί πίσω από τους γείτονες στην εφαρμογή των νόμων και των κανόνων. Γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία για την κάθαρση.
=Η ιστορία, πάντως, θα τραβήξει πολύ. Θα έχουμε συνεχώς νέα επεισόδια στο σίριαλ το οποίο θα παιχτεί στις δικαστικές αίθουσες. Όχι μόνο για την εκδίκαση της κύριας υπόθεσης, αλλά και των προσφυγών, τις οποίες ετοιμάζουν αρκετοί από τους εμπλεκόμενους.
=Οι πληροφορίες από γραφεία παραγόντων λένε ότι αρκετοί από τους κατηγορούμενους ετοιμάζουν αγωγές και μηνύσεις. Θα ‘ναι η απάντησή τους, επειδή θεωρούν ότι ενεπλάκησαν σε μια υπόθεση χωρίς να υπάρχουν πραγματικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ενοχή τους.
=Κάποιοι έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη. Μία εκ των αγωγών, μάλιστα, φέρεται να κόστισε πάνω από 60.000 ευρώ, λόγω του υψηλού τιμήματος το οποίο απαιτούν από τους αντίδικούς τους, αν αληθεύουν όσα υποστηρίζουν.
=Στην πιάτσα κυκλοφορεί και μία πληροφορία για το μέλλον του Μάκη Ψωμιάδη. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εκδοχή, ο Μπιγκ Μακ θα παροδοθεί στις αρχές όταν εγκριθεί η αίτηση αποφυλάκισης του Αχιλλέα Μπέου.
=Προφανώς θεωρεί ότι τότε δεν θα συντρέχει λόγος δικής του προφυλάκισης. Έχει, δηλαδή, βάση το σκεπτικό, το οποίο αποδίδεται στον Ψωμιάδη, αν και δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος πλην του ιδίου, που φέρεται ως ένας από τους επικεφαλής των εγκληματικών οργανώσεων για τις οποίες κάνει λόγο η πρώτη δικογραφία.
=Οι περισσότερες ομάδες, πάντως, αρχίζουν και βρίσκουν τα πατήματά τους. Ειδικά την εβδομάδα που πέρασε έγιναν μεταγραφικές κινήσεις, οι οποίες φάνταζαν απρόσμενες για πολλούς μετά τη μείωση των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το «κούρεμα» στις χορηγίες της ΟΠΑΠ Α.Ε.
=Η κινητικότητα των ομάδων δείχνει ότι όλες θεωρούν δεδομένη την έναρξη του επόμενου Πρωταθλήματος ακόμα και στις 27 Αυγούστου, αν και αρχικά ελάχιστοι θεωρούσαν πιθανή τη σέντρα στη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αλλά όσο περνάνε οι μέρες, αποκαθίστανται οι ισορροπίες.
=Φυσικά υπάρχουν ακόμα αρκετές εκκρεμότητες. Για παράδειγμα, τα πλέι οφ για την άνοδο τρίτης ομάδας από τη Φούτμπολ Λιγκ. Με αρκετούς παράγοντες να εκφράζουν ενστάσεις τόσο για τη συγκεκριμένη διαδικασία, όσο και για την επικύρωση της βαθμολογίας στη Σούπερ Λίγκα.
=Η πρόταση του Χρήστου Πανόπουλου για αύξηση των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, πάντως, είναι μία λύση. Ακούγεται, μάλιστα, ότι την εξετάζουν σοβαρά ακόμα και στην κυβέρνηση, καθώς θέλουν να συνδυαστεί η κάθαρση με μια θετική πρωτοβουλία.
=Περιμένουν δε από το αφεντικό της Ξάνθης να καταθέσει το σχέδιό του. Έστω και αν θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο, με βάση το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, να προχωρήσει αμέσως μια αναδιάρθρωση.
=Όπως, όμως, έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει η αποδοχή της πρότασης ακόμα και από τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου. Έτσι, θα αυξηθεί σημαντικά το ενδιαφέρον, καθώς θα προστεθούν νέες ομάδες στο Πρωτάθλημα, αλλά κυρίως θα αποφευχθούν οι περιπέτειες με όσες πλήρωσαν τους ελλιπείς φακέλους ή την παραποίηση εγγράφων για τις μεταγραφές και τις αδειοδοτήσεις.
=Ακόμα, πάντως, κι αν κάποιες απ’ αυτές μείνουν στη Σούπερ Λιγκ ή στην κατηγορία που επιδιώκουν, η επόμενη χρονιά αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ηρακλής, ο οποίος έχει μείνει ουσιαστικά δίχως παίκτες και με τα χρέη από προηγούμενα χρόνια να τον κυνηγούν.
=Σε εξίσου άσχημη κατάσταση βρίσκεται και ο Πανιώνιος. Το επεισόδιο ανάμεσα στον Τάκη Λεμονή και τον εκπρόσωπο του Μπόσκο Μπάλαμπαν, τον Μάριο Μπόνιτς, επιβεβαιώνει ότι έχει χαθεί κάθε έλεγχος στην ομάδα της Νέας Σμύρνης.
=Με τις οφειλές να απογειώνονται εξαιτίας και των προσφυγών, οι «κυανέρυθροι» μοιάζουν με καράβι που οδεύει ακυβέρνητο ολοταχώς για τα βράχια. Ο Κώστας Τσακίρης μόνο φαντάζει ικανός να αλλάξει την πορεία του και να σώσει την ομάδα.
=Ο μεγαλομέτοχος της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ, ωστόσο, παραμένει διστακτικός. Τόσο από την κόντρα που έχει δημιουργηθεί με τους οργανωμένους οπαδούς, όσο και διότι τον προβληματίζει το πραγματικό οικονομικό άνοιγμα.
=Η επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το μέλλον του Πανιωνίου. Με τον Ηλία Λιανό, αλλά και άλλους παράγοντες της ομάδας, να επιδιώκουν την αλλαγή στάσης του Τσακίρη και την επιστροφή του στις επάλξεις.


Σχολιάστε εδώ