πρωινός καφές

• «Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να σηκώσω την κατηγορία της αποστασίας», ήταν απάντηση στο ερώτημα πολιτικού φίλου του, γιατί είπε «ναι». Ποιος το είπε;
Ο ευρών κερδίζει αντιπροεδρία…

• ΕΧΟΥΜΕ και λέμε: Η θητεία του Λ. Ρακιντζή στη θέση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, με βάση το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα έχει λήξει τον Σεπτέμβριο του 2009. Κανονικά θα έπρεπε να έχει προ πολλού αντικατασταθεί. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιλέξει τον διάδοχό του κι
ο κ. Ρακιντζής παραμένει στη θέση του, προΐσταται της υπηρεσίας, συντάσσει εκθέσεις και συνεχίζει σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Έτσι ενισχύει την επιχειρηματολογία ορισμένων που λένε ότι η κυβέρνηση τον κρατάει στη θέση του επειδή απλώς… «παίζει τα παιχνίδια της»! Παρότι είχε διοριστεί από την κυβέρνηση Καραμανλή. Πώς το λένε; Όπου φυσάει ο άνεμος… Και η καρέκλα πάνω απʼ όλα.

• ΚΑΤΗΦΕΙΑ και απογοήτευση επικρατεί μεταξύ των στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς η δύναμη του κόμματος φθίνει συνεχώς και απομακρύνεται από τον στόχο να μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές. Στην τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue το ποσοστό έχει περιοριστεί στο 1,5%, πολύ μακριά δηλαδή από το 3% που είναι το όριο.
«Το κόμμα φυλλορροεί», μετά και την αποχώρηση του Κιλτίδη, έλεγαν άνθρωποι που στήριξαν την Ντόρα, σε νεοδημοκρατικό πηγαδάκι στη Βουλή. Και πρόσθεταν ότι το εγχείρημα έχει τελειώσει.


Σχολιάστε εδώ