Πήγε στην Τουρκία, πετάχθηκε κι εδώ η Χίλαρι

ΥΠΟ ΣΥΝΘΗΚΕΣ άκρας μυστικότητας επρόκειτο να φθάσει χθες βράδυ στην Αθήνα, προερχόμενη από την Άγκυρα, η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Το επίσημο πρόγραμμα των επαφών της ανακοινώθηκε στο παρά πέντε για ευνόητους λόγους, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα σήμερα και αύριο θα είναι κάτι περισσότερο από αυξημένα.

Για λόγους ασφαλείας, η κ. Κλίντον επρόκειτο να καταλύσει σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, όπου ενδεχομένως να γίνουν κάποιες από τις συναντήσεις της, αποφεύγοντας έτσι το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρόγραμμά της για σήμερα περιελάμβανε συναντήσεις διαδοχικά με τον υπουργό Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη, τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένο το ραντεβού της με τον Αντ. Σαμαρά. Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι η αμερικανίδα υπουργός επρόκειτο να συναντήσει ακόμη τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Β. Βενιζέλο και να επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, συνοδευόμενη από τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο.

Όλα αυτά βέβαια εφόσον ισχύσει το πρόγραμμα, καθότι στο επίπεδο αυτό οι αλλαγές είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Επί της ουσίας τώρα, διπλωματικοί παράγοντες υποβαθμίζουν τη σημασία της επίσκεψης της κ. Κλίντον στην Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Άλλωστε δεν έχει γίνει καμιά προετοιμασία, θα παραμείνει στην Αθήνα λιγότερο από δύο 24ωρα, ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι δεν θα ερχόταν αν τις προηγούμενες ημέρες δεν βρισκόταν στην Τουρκία. Για λόγους ισορροπίας και εντυπώσεων θα περάσει και από τη χώρα μας…


Σχολιάστε εδώ