Κόκκινο πανί ο Βενιζέλος

Βουλευτές της παράταξης σημειώνουν ότι στόχος των –δήθεν– κινήσεων καλής θέλησης του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών δεν είναι η κοινή στάση σε κρίσιμα θέματα, αλλά η έκθεση της ΝΔ και προσωπικά του Αντ. Σαμαρά στην ελληνική κοινωνία και πολύ περισσότερο στους ευρωπαίους ηγέτες και τους αξιωματούχους των Βρυξελλών, στη βάση ότι ενώ ο ίδιος και η κυβέρνηση επιδιώκουν τη συναίνεση, η αξιωματική αντιπολίτευση την απορρίπτει για κομματικούς λόγους.

Παράγοντες της ΝΔ επισημαίνουν ότι ο κ. Βενιζέλος ξεπέρασε ακόμα και τον προκάτοχό του Γ. Παπακωνσταντίνου, που στις επαφές του στην Ευρώπη παραπληροφορούσε και διαστρέβλωνε τις θέσεις της ΝΔ. Η δυσφορία στη Λ. Συγγρού περισσεύει, καθώς ο νέος υπουργός Οικονομικών δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα, εκείνο δε που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η στάση του στο θέμα της επιλεκτικής χρεοκοπίας. Μετά την έντονη αντίδραση του κ. Σαμαρά, που τόνισε ότι τη λέξη «χρεοκοπία» απαγορεύεται να τη χρησιμοποιούμε, επικρίνοντας γιʼ αυτό τον κ. Βενιζέλο, εκείνος ισχυρίσθηκε ότι είχε ενημερώσει σχετικά τον αρχηγό της ΝΔ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, κατά την οποία του ανέφερε ότι είχε συζητηθεί και θέμα «επιλεκτικής χρεοκοπίας». Από το επιτελείο του κ. Σαμαρά επιβεβαίωσαν την τηλεφωνική συνομιλία, αλλά υπογράμμισαν ότι τέτοιο ζήτημα δεν συζητήθηκε, ενώ σημείωναν ότι έπειτα από αυτήν την εξέλιξη τίθεται θέμα αξιοπιστίας του κ. Βενιζέλου.

Στελέχη και εκτός ΝΔ χαρακτήριζαν τουλάχιστον άκομψη πολιτικά την κίνηση του υπουργού Οικονομικών να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο μιας τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη ΝΔ πάντως την εντάσσουν κι αυτήν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εκθέσει τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι μακριά η μέρα που η Λ. Συγγρού θα καταγγείλει δημόσια την πρακτική του υπουργού Οικονομικών.


Σχολιάστε εδώ