Η απόγνωση του Ζούρου για τις… εθνικές απουσίες

Η αποδοχή της πρόσκλησης που έλαβε ο Πατ Καλάθης και η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη ότι επιθυμεί να συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας περιόρισαν τα προβλήματα για τον Ηλία Ζούρο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός βρέθηκε ξαφνικά σε απόγνωση, καθώς αυξήθηκαν σημαντικά τα προβλήματα στην εθνική ομάδα μετά την απόφαση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη να θέσει εαυτόν εκτός αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Ο νέος σέντερ της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης προκάλεσε αναστάτωση και στην ΕΟΚ, αλλά και στον Ζούρο. Ο τελευταίος, πάντως, έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά και, παρά την απουσία του από την Α1, προχώρησε αμέσως στην αντικατάσταση του Μαυροκεφαλίδη με τον Πατ Καλάθη.

Ό νεαρός φόργουορντ προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με τον Κολοσσό Ρόδου. Σε σημείο που μπήκε για τα καλά στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ολυμπιακού. Γι’ αυτό θεωρεί ο Ζούρος ότι μπορεί να βοηθήσει, καθώς εκτός των άλλων έχει το πλεονέκτημα ότι είναι αριστερόχειρας. Στοιχείο που για αρκετούς προπονητές θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό.

Τα προβλήματα, πάντως, δεν λύθηκαν για τον Ζούρο με αυτόματο πιλότο. Ακόμα κι ο Σχορτσιανίτης αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και η συμμετοχή του καθίσταται αμφίβολη, παρά τη δική του επιθυμία. Ενώ και ο τραυματισμός του άλλου Καλάθη, του Νικ, δυσχεραίνει τη σωστή προετοιμασία, με δεδομένη την έλλειψη βασικών παικτών στις περιφερειακές θέσεις, με κορυφαία την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη.


Σχολιάστε εδώ