Διαστάσεις παίρνει η κόντρα Καμμένου – Αντρίκου για τα CDS

Εκεί που είχε ξεχαστεί εκείνη η καταγγελία του… άτακτου βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου περί εμπλοκής του αδελφού του πρωθυπουργού Αντρίκου σε εταιρεία που διαχειρίζεται κεφάλαια και δίνει… συμβουλές για τα περιβόητα κερδοσκοπικά CDS και είχε πάει στα… αζήτητα, αφού και το κόμμα του την έβαλε στην άκρη, ξαφνικά πήρε φωτιά, με την αναζωπύρωση του θέματος από την «Ελευθεροτυπία» με ένα ρεπορτάζ της συναδέλφου Αριστέας Μπουγάτσου, που με στοιχεία αποκαλύπτει ότι η επενδυτική εταιρεία Unigestion εμφανίζει ως μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού τον Αντρίκο Παπανδρέου.

Και σε ενημερωτικό δελτίο της περιγράφει τις αποδόσεις των CDS, με τα ελληνικά CDS να δεσπόζουν…

Στο εταιρικό της προφίλ η Unigestion ως συνεργαζόμενη τράπεζα εμφανίζει μεταξύ άλλων και την Dexia.

Μια τράπεζα που έχει εκδώσει CDS, τουλάχιστον σύμφωνα με λίστα που έχει δημοσιοποιήσει ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Πάνος Καμμένος, ο οποίος πλέον θεωρεί ότι επιβεβαιώνονται όλα όσα κατήγγειλε από του βήματος της Βουλής και τα οποία είχαν προκαλέσει την αντίδραση του αδελφού του πρωθυπουργού, με κατάθεση αγωγής κατά του Καμμένου, από τον οποίο ζητάει αποζημίωση 1.000.000 ευρώ!

Η απάντηση του Αντρίκου Παπανδρέου στο δημοσίευμα της «Ε» ήταν πως είναι γνωστό ότι συμμετέχει στην εταιρεία αλλά όμως ως εκ της ιδιότητάς του ως ακαδημαϊκού στα ζητήματα περιβαλλοντικής οικονομικής και ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με ελληνικά ή άλλα CDS.

«Γενικότερα δεν έχω ουδεμία σχέση με CDS» δήλωσε και άφησε ανοιχτή την πόρτα για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Αυτό όμως που φούντωσε τη φωτιά ήταν η απρόσμενη (για την κυβερνητική πλευρά) εισαγγελική παρέμβαση. Συγκεκριμένα, ο γνωστός από την έρευνα για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης, κίνηση που τάραξε πολλά νερά…

Σε δήλωσή του ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου τονίζει ότι: «Με την έρευνα αυτή, η οποία ελπίζω να ολοκληρωθεί το γρηγορότερο δυνατόν, θα λάμψει όλη η αλήθεια και θα αποκαλυφθούν οι σκευωρίες και συκοφαντίες περί δήθεν εμπλοκής μου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια με CDS».

Στο εξωτερικό ο Καμμένος για στοιχεία

Στο μεταξύ ο Πάνος Καμμένος έχει κάνει τελευταία δύο ταξίδια στην Ελβετία και στην Αγγλία και όπως έλεγε σε συναδέλφους του της ΝΔ, γύρισε με γεμάτη τη βαλίτσα στοιχεία…

Επίσης, σημειώνουν πληροφορίες, έχει αναθέσει σε ξένο ελεγκτικό οίκο την καταγραφή της παράλληλος πορείας δηλώσεων υπονόμευσης της οικονομίας (όπως «Τιτανικός», «τα λεφτά φθάνουν μέχρι τις 15 Ιουλίου» κ.ά.) και εκτίναξης των spread, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης για απιστία κ.λπ.

Οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η συνέχεια μπορεί να είναι άκρως εκρηκτική.

****
Είχε πάρει άδεια;
Για τη συμμετοχή του, όπως παραδέχτηκε ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου, στην Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού της διεθνούς εταιρείας Unigestion, έχει πάρει άδεια από το πανεπιστήμιο όπου ανήκει, όπως προβλέπει ο νόμος;
Το ερώτημα θέτει συνάδελφός του καθηγητής.


Σχολιάστε εδώ