διάδρομοι και ψίθυροι

• Για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος όλα δείχνουν πως απέδειξε ότι έχει βάσεις. Ο λόγος για το «καθαρό» αποτέλεσμα ΟΛΩΝ των ελληνικών τραπεζών στα περιβόητα ευρωπαϊκά stress tests. Ακόμα και η Αγροτική που δεν «πέρασε» (σ.σ.: το κείμενο γράφτηκε ΠΡΙΝ ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τεστ των τραπεζών) ουσιαστικά έχει καλύτερη εικόνα και επιδόσεις αφού ολοκλήρωσε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που δεν συνυπολογίστηκε στα τεστ της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής. Απλώς σκεφτείτε ότι τις «δοκιμασίες» ΔΕΝ περνούν τουλάχιστον 6 μεγάλες ισπανικές τράπεζες, κάμποσες γερμανικές και γαλλικές, ενώ οι απόλυτα εξαρτημένες από τη ρευστότητα της ΕΚΤ ελληνικές τράπεζες δείχνουν αντοχές αξιοθαύμαστες! Και παρ’ ολ’ αυτά η διόρθωση στις τιμές των τραπεζικών μετοχών τις έχει επιστρέψει στα επίπεδα προ 12-13 ετών.

• Νέα χαμηλά έτους για τις: Κύπρου, Marfin Popular Bank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Θεωρητικά κάπου κοντά κρύβεται και η αντίδρασή τους. Πότε όμως;

• Στη γενικότερη απαξίωση της αγοράς συμπαρασύρονται και μετοχές που δεν έχουν κανένα λόγο να δέχονται τόσο μεγάλες πιέσεις. Κάτι που σημαίνει πως στην πρώτη ευκαιρία για αλλαγή κλίματος, έστω προσωρινή, θα έχουν τον πρώτο λόγο για ανοδικό ξέσπασμα. Στην περί ης ο λόγος κατηγορία περιλαμβάνονται οι τίτλοι του Ομίλου Μυτιληναίου, η 3E, η Βιοχάλκο και υπό προϋποθέσεις και ο ΟΠΑΠ.

• ΔΕΗ: Από πότε έχετε να τη δείτε κάτω από τα 9 ευρώ; Μην ψάχνεστε άδικα. Από ποτέ…

• Μέχρι πρότινος αρκετοί «θαρραλέοι» πόνταραν σε επιλεγμένες μετοχές μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων. Μόνο που αυτήν την εβδομάδα οι μετοχές που «τίμησαν» τις επιλογές των επενδυτών ήταν λιγότερες κι από τα δάκτυλα του ενός χεριού! Εξ αυτών τις καλύτερες -αναλογικά- επιδόσεις κατέγραψαν οι EΥΑΘ και Eurobank Properties.

• Σε αναμονή αντίδρασης από τη ΓΕΚ Τέρνα, τον Φουρλή και σε δεύτερο χρόνο τον ΟΤΕ, τώρα που τελείωσαν και τα… διαδικαστικά με τους Γερμανούς.

• ΟΛΠ: Μπορεί να μην το… δείχνει, αλλά εάν επαληθευτούν όλοι οι σχεδιασμοί, τότε το πρώτο λιμάνι της χώρας θα έχει σοβαρά «ατού» για να αξιώσει καλύτερη αντιμετώπιση στο ταμπλό!


Σχολιάστε εδώ