Γιατί τον διατηρείτε, κύριε πρόεδρε της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς;

Σε προηγούμενο δημοσίευμά μας είχαμε ασχοληθεί με τον κύριο με τα τέσσερα μάτια και τις τέσσερις θέσεις!

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο εν λόγω κύριος εξακολουθεί να τις κατέχει και να διαχειρίζεται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων!

Πέρα από τις αλλεπάλληλες παρατυπίες που έκανε στην άσκηση των διαχειριστικών του καθηκόντων, κλήθηκε από τον ειδικό Εφέτη Ανακριτή κ. Γεώργιο Λέκκα στις 12 Φεβρουαρίου του 2008 για να καταθέσει σχετικά με το σκάνδαλο των ομολόγων!

Θαυμάστε απάντηση κύριε Κουτρουμάνη!

Ερώτηση: «Με το υπ’ αριθμ. 1/3/29-1-2008 έγγραφο της εταιρείας σας μάς γνωστοποιήσατε ότι δεν έχετε πωλήσει, ούτε διαμεσολαβήσει σε πωλήσεις δομημένων ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου σε ασφαλιστικά ταμεία ή τρίτους…

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η εταιρεία σας έχει πωλήσει ένα δομημένο ομόλογο με ISIN XS 0351384904. Για ποιον λόγο στο έγγραφό σας δεν ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ;».

Απάντηση: «Την αρνητική απάντηση στο σχετικό ερώτημά σας τη δώσαμε επειδή θεωρήσαμε ότι σαν ειδικού σκοπού ΕΠΕΥ δεν διαμεσολαβούσαμε σε αγοραπωλησίες για λογαριασμό τρίτων πέραν του ειδικού κεφαλαίου!», δηλαδή απάντηση επιπέδου μικρού παιδιού! Κύριε τεσσαρομάτη, με τι ποσοστό προμήθειας πουλήσατε το εν λόγω δομημένο ομόλογο; Συγκαλέσατε την επενδυτική επιτροπή; Είχατε απόφαση του ΔΣ; Αναφέρετε και μάλιστα τονίζετε ότι η ΕΔΕΚΤ είναι ειδικού σκοπού ΕΠΕΥ.

Πράγματι είναι, άλλωστε γι’ αυτό δημιουργήθηκε, για να κάνει χρηστή και αυστηρή διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων! Ερώτημα που δεν απαντάτε στον κύριο ανακριτή αλλά είναι σίγουρο ότι σύντομα θα κληθείτε να απαντήσετε!

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΚΤ ΑΕΠΕΥ όχι μόνο παραμένει στη θέση του, αλλά πιέζει τους προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην ΕΔΕΚΤ σύμφωνα με τον νόμο 3863 /2010…

Κύριε πρόεδρε της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, γνωρίζετε την εξέλιξη αυτή; Και εάν ναι, γιατί διατηρείτε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, γενικού διευθυντή διαχείρισης και προέδρου της Επενδυτικής Επιτροπής έναν πολύ κακό διαχειριστή που ψεύδεται ενώπιον της Δικαιοσύνης; Πώς μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του; Εδώ η ευθύνη είναι και υποκειμενική και αντικειμενική!

Πώς εξηγείτε ότι παραμένει ο κύριος αυτός με όλες τις κυβερνήσεις; Τι συμβαίνει;

Περιμένουμε την τοποθέτησή σας, κύριε υπουργέ!

Α. Ασέληνος


Σχολιάστε εδώ