Αλλαγή πλεύσης στον Ολυμπιακό με Μώραλη

Ο Μώραλης βρέθηκε στο επίκεντρο, επειδή διεκπεραίωσε μια σειρά αποφάσεων που πήραν οι «ερυθρόλευκοι», ακόμα και σε θέματα Τύπου, αν και, όπως έλεγε, «δεν είναι δικό μου θέμα, αλλά της ομάδας». Επειδή, όμως, σήκωσε το βάρος της αντιπαράθεσης με τα θεσμικά δημοσιογραφικά όργανα, ο Μώραλης πήρε άφεση αμαρτιών από τον πρόεδρο της πειραϊκής ΠΑΕ. Δεν είναι εύκολο για έναν πρόεδρο να βρίσκει συνεργάτες που να δέχονται να παίξουν τον ρόλο της ασπίδας, όπως κάνει ο Μώραλης για τον Μαρινάκη. Και ο αντιπρόεδρος των «ερυθρολεύκων» όχι μόνο λειτουργεί ως κυματοθραύστης για τον πρόεδρο της ΠΑΕ, αλλά σε κάθε ευκαιρία τονίζει πόσο μεγάλη σημασία έχει να μένει στο απυρόβλητο ο Μαρινάκης «και ας χτυπούν εμένα», όπως έλεγε χαρακτηριστικά, με αφορμή τις επιστολές τις οποίες αντάλλαξε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Η στάση που κράτησε το τελευταίο δεκαήμερο ο Μώραλης έκανε πολλούς στον Ολυμπιακό να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους για τη χρησιμότητά του. Κατέστησε σαφές πόσο απαραίτητος είναι στον Μαρινάκη και έτσι πήρε άφεση αμαρτιών για τα όποια λάθη του χρεώθηκαν στο παρελθόν, ακόμα και τις διαρροές μεταγραφικών κινήσεων, τις οποίες επιθυμούσαν να κρατήσουν κρυφές στην ομάδα του Πειραιά έως ότου τις ολοκληρώσουν.

Θέλουν δουλειά οι Σέρβοι

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η απόκτηση του Γέστε καλύπτει εν μέρει τα κενά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, πάντως, επιμένει για την απόκτηση του Κάρλος Σάντσες, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να ανεβάσει επίπεδο τους «ερυθρόλευκους» και να τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν αξιοπρεπή πορεία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης ο ισπανός τεχνικός επιδιώκει την απόκτηση ενός επιθετικού, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Μιραλάς, Τζιμπούρ και Πάντελιτς. Ο τελευταίος δείχνει προσωρινά να κερδίζει το στοίχημα της παραμονής, σε αντίθεση με τους άλλους Σέρβους και Μαυροβούνιους του Ολυμπιακού. Ο Φέισα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και δικαιώνει όσους έκαναν λόγο για το ρίσκο της απόκτησής του, ενώ οι πιο μικροί, ο Γκρίμπιτς και ο Κατάι, εμφανίζονται ανέτοιμοι να ανταποκριθούν αμέσως στις προσδοκίες των «ερυθρολεύκων». Πιθανότατα οι δύο παίκτες θα δοθούν δανεικοί, αν και στο τραπέζι έπεσε η ιδέα να μείνουν στο ρόστερ του Ολυμπιακού, ώστε να δουλέψουν όλη τη χρονιά με τον Βαλβέρδε και να βελτιωθούν σταδιακά. Την τελική απόφαση θα πάρει ο προπονητής της ομάδας και θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις εξελίξεις στις υποθέσεις των υπολοίπων παικτών που τελούν υπό αποχώρηση.


Σχολιάστε εδώ