Χιλιάδες οπαδοί του ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν την κάρτα μέλους

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του «Π», οι απορριπτικές απαντήσεις δεκάδων χιλιάδων (πρώην πλέον…) μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ εστιάζονται στα εξής επιχειρήματα:

1. Πρώτον και… φυσιολογικό, «δεν έχουμε ούτε αυτά τα ολίγα που μας ζητάτε για την ανανέωση της κάρτας μέλους».

2. Επίσης και ανεξάρτητα απʼ την οικονομική δυνατότητα, δεν θέλουν συνειδητά να συνεισφέρουν, επειδή πλέον δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση με το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν αναγνωρίζουν σε καμιά περίπτωση στο σημερινό ΠΑΣΟΚ το Κίνημα που είχαν πιστέψει και υπηρετήσει!

Μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι είναι και δεκάδες χιλιάδες οι… επιστροφές καρτών μελών, εκτός των απορριπτικών απαντήσεων, πακεταρισμένες μαζί με τις επιστολές.

Και υπάρχει επίσης και μια άλλη, διόλου ευκαταφρόνητη αριθμητικά, κατηγορία:

– Αυτών οι οποίοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να απαντήσουν, σηματοδοτώντας διά της –εύγλωττης…– σιωπής την αποχώρησή τους απʼ το ΠΑΣΟΚ.

Οι δε επιστολές βρίθουν επίσης και… κοσμητικών επιθέτων κι άλλων… ανάλογων χαρακτηρισμών για το σημερινό ΠΑΣΟΚ, την ηγεσία του, τα στελέχη του!

Μάλλον η έμπνευση του Καρχιμάκη αποδεικνύεται ατυχής.

Αυτή η στιγμή, η περίοδος, ήταν η πλέον ατυχής για την ανάληψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας απʼ τη μεριά του γραμματέα.

Αλήθεια, ποιος τον ώθησε να την αναλάβει;

Ακόμα κι αν χρονικά έπρεπε να στείλει τις επιστολές τώρα, στοιχειώδης πολιτική λογική θα έπρεπε να τον αποτρέψει, αφού μόνο ως βάναυση πρόκληση εκλαμβάνεται η… οδηγία να δοθούν λεφτά στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, ύστερα από Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα, φτώχεια, ανεργία και όλα τα υπόλοιπα –τραγικά– επακόλουθα μιας πολιτικής αντιλαϊκής. Βάναυση πρόκληση ή θράσος!

Αναλυτικά το ρεπορτάζ:

Την πλάτη τους στο κόμμα έχουν γυρίσει τα περισσότερα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ, καθώς με την οικονομική πολιτική που ακολουθείται άλλοι έχουν μείνει χωρίς δουλειά κι άλλοι τα φέρνουν δύσκολα βόλτα. Έτσι δεν θέλουν πλέον ούτε να… ακούν για ΠΑΣΟΚ και, πολύ περισσότερο, να το ενισχύουν με τη συνδρομή τους! Άσε που πολλοί έχουν πετάξει και την κάρτα μέλους…

Το γεγονός έχει προβληματίσει την ηγεσία του κόμματος, που βλέπει να μειώνονται δραματικά και τα έσοδά του, αφού οι ανανεώσεις καρτών ή οι πληρωμές συνδρομών έχουν φθάσει στο… κόκκινο!

Γιʼ αυτό ο γραμματέας του κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης έβγαλε… δίσκο, στέλνοντας επιστολές στα μέλη, με τις οποίες παρακαλεί να πληρώσουν το αναλογούν στον καθένα ποσόν, σύμφωνα με τον… τιμοκατάλογο που επισυνάπτει!

Ο τιμοκατάλογος προβλέπει τις εξής ετήσιες συνδρομές!

• Αγρότες, εργάτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, νέοι (έως 25 ετών) 12 ευρώ
• Εργαζόμενοι, μισθωτοί (ιδιωτικού και δημοσίου) 24 ευρώ
• Ελεύθεροι επαγγελματίες 36 ευρώ
• Περιφερειάρχες 200 ευρώ
• Δήμαρχοι 200 ευρώ
• Αντιπεριφερειάρχες 100 ευρώ
• Αντιδήμαρχοι 100 ευρώ
• Πρόεδροι περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων 100 ευρώ
• Γενικοί γραμματείς 150 ευρώ
• Ειδικοί γραμματείς 150 ευρώ
• Πρόεδροι 200 ευρώ
• Διοικητές 200 ευρώ
• Γενικοί διευθυντές 150 ευρώ
• Σύμβουλοι 150 ευρώ
• Υπουργοί, υφυπουργοί, βουλευτές, ευρωβουλευτές 400 ευρώ

Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες μέρες είχαν προηγηθεί τηλεφωνήματα… επαιτείας στα μέλη, τα οποία, φαίνεται, δεν ενέδωσαν κι έτσι η Ιπποκράτους προχώρησε στα… μπιλιετάκια. Αξίζει να αναφέρουμε ακόμα πως, μέχρι τώρα, τις επιστολές προς τα μέλη τις υπέγραφε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Τώρα τις υπογράφει ο γραμματέας Μ. Καρχιμάκης.

Ανάμεσα στʼ άλλα, στις επιστολές αναφέρονται και τα εξής:

«Γνωρίζουμε τη δυσκολία της οικονομικής συγκυρίας.

Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί από εμάς που πόνεσαν, αγωνίστηκαν και πρόσφεραν στη μεγάλη μας παράταξη, κάποια στιγμή αισθάνθηκαν απογοήτευση και πικρία.

Τώρα όμως είναι η ώρα της Πατρίδας.

Η ανανέωση της κάρτας μέλους-φίλου έχει ουσιαστική αλλά και συμβολική αξία.

Για τον λόγο αυτό θέλω να σου ζητήσω να ανανεώσεις ή να αποκτήσεις την κάρτα μέλους-φίλου και έτσι να δώσεις και εσύ δύναμη στο Κίνημά μας».

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Β΄ Πειραιά που έλαβαν την επιστολή έλεγαν ότι είναι τουλάχιστον εμπαιγμός να τους ζητάνε λεφτά εκείνοι που τους… άδειασαν τις τσέπες, ενώ κάποιοι άλλοι έλεγαν πως όταν είναι να ζητήσουν χρήματα, τους βρίσκουν, ενώ όταν είναι να ληφθούν αποφάσεις που τους αφορούν (όπως π.χ. οι προτάσεις τους για υποψήφιους στον ΟΤΑ κ.λπ.), τους αγνοούν επιδεικτικά.

Κάποια άλλα μέλη όμως του ΠΑΣΟΚ απάντησαν εγγράφως στον κ. Καρχιμάκη και έβγαλαν τη δικαιολογημένη… χολή και αγανάκτησή τους.

Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Γ. Παναγιωτακόπουλου, προέδρου των Πυροσβεστών Αθηνών, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Καλούμαστε σήμερα από εσάς, τους εκφραστές του… νέου “σοσιαλισμού”, να πληρώσουμε το… μάρμαρο των ληστάρχων που κάποτε πιστέψαμε! Να πληρώσουμε όμως με τι; Από τι; Ποιοι; Εμείς που είδαμε, και βλέπουμε, να μειώνονται συνεχώς και περισσότερο μέρα με τη μέρα ο μικρός μισθός και η πενιχρή σύνταξή μας; Εμείς που εξαπατηθήκαμε από όλους εσάς τους πλούσιους σοσιαλδημοκράτες “πολιτικούς”, που αναμειχθήκατε με τα κοινά και την πολιτική μόνο και μόνο για τον δικό σας πλουτισμό και συμφέροντα; Ε, όχι, κύριε γραμματέα, παλιέ φίλε και κάποτε συναγωνιστή! Σήμερα εγώ, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες αγνοί ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ, και πεντακάθαροι παλιοί ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ, βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στην κοροϊδία, το ξεπούλημα της πατρίδας μας και της ψυχής μας. Όχι, κύριε γραμματέα, ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί, γιατί εμείς δεν έχουμε τις ατράνταχτες περιουσίες που κάνατε εσείς μπαίνοντας στη Βουλή μας, για τη βολή σας. Και μοναχά γιʼ αυτή».


Σχολιάστε εδώ