Χάθηκε σχεδόν 1 εκατ. τηλεθεατών!

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του δείγματος που αποτυπώνει η Nielsen, η πτώση είναι σαρωτική κυρίως για το δελτίο του Mega, που σε σχέση με τον Μάιο έχασε τουλάχιστον το 50% του κοινού του, ενώ πτώση είχε και το δελτίο του ΑΝΤ1.

Η επάνοδος του Alter έφερε επιπλέον ανακατατάξεις στη ζώνη των 8 μ.μ., καθώς τον Ιούνιο κατάφερε να σπάσει την πρωτοκαθεδρία του Mega στα ποσοστά θεαματικότητας και να πάρει την πρώτη θέση στις μετρήσεις.

Πίσω όμως από τον ανταγωνισμό για τα ποσοστά θεαματικότητας υπάρχουν και οι αριθμοί των τηλεθεατών που δίνει η μέτρηση. Και εκεί η καταγραφή για τα τηλεοπτικά κανάλια είναι αποκαλυπτική, καθώς δείχνει τη μεγάλη φυγή των τηλεθεατών συνολικά από τις τηλεοπτικές ειδήσεις.

Ο Μάρτιος ήταν ο μήνας της μεγάλης ανόδου στην τηλεθέαση για το δελτίο του Mega, μήνας κατά τον οποίο ξεκίνησαν και τα προβλήματα στο Alter, με αποτέλεσμα το κεντρικό του δελτίο ειδήσεων να μεταδίδεται μόνο για λίγες μέρες τον μήνα.

Τον Μάρτιο οι τηλεθεατές για όλα τα δελτία αυξήθηκαν σε 3.651.360, ενώ τα τρία δελτία των 8 μ.μ., με την απουσία του Alter για περισσότερο από 15 μέρες, είχαν 2.554.000 άτομα.

Τον Απρίλιο οι αριθμοί είναι εξίσου μεγάλοι, 3.384.000 άτομα για τα επτά κεντρικά δελτία και 2.017.000 για Mega, ANT1 και Alter, που επίσης δεν έβγαινε καθημερινά το δελτίο του.

Ο Μάιος ήταν ο τελευταίος μήνας υψηλής τηλεθέασης για τα τηλεοπτικά δελτία. Όλα μαζί κατέγραψαν τηλεθέαση 3.446.000 ατόμων, ενώ Mega, ANT1 και Alter είχαν 2.101.000 τηλεθεατές.

Τα κρίσιμα πολιτικά γεγονότα του Ιουνίου έφεραν τη μεγάλη βουτιά στην τηλεθέαση για τις τηλεοπτικές ειδήσεις και την ήττα του Μega, που μέχρι και τον Μάιο είχε στο δελτίο του περίπου ένα εκατομμύριο θεατές.

Ο αριθμός των τηλεθεατών για τα 7 κεντρικά δελτία της τηλεόρασης μετράται πλέον σε 2.645.000 και τα τρία πρώτα κανάλια της ζώνης των 8 μ.μ. έχουν 1.445.000 τηλεθεατές, με το Mega να βρίσκεται στη δεύτερη θέση ύστερα από τουλάχιστον δύο χρόνια πρωτοκαθεδρίας στις τηλεοπτικές ειδήσεις.


Σχολιάστε εδώ