Το στρατιωτικό κρατίδιο του Ομπάμα στην Κρήτη

Όπως αναφέρεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κώστα Μαρδά «ΒΑΣΕΙΣ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ» (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ) ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζώρτζ Μπους πατήρ, επισκεπτόμενος την αμερικανική βάση στις 9 Ιουλίου του 1991, παρόντος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη, έδωσε τα εξής συγκλονιστικά στοιχεία:

«Από τις 2 Αυγούστου του 1990 η Σούδα συντήρησε 97 πλοία, φόρτωσε και ξεφόρτωσε 13.000 τόνους, εξυπηρέτησε 31.000 πτήσεις και τροφοδότησε αεροσκάφη με 4.500 λίβρες υγρών καυσίμων. Λειτούργησε 24 ώρες το 24ωρο με εξουθενωτικούς ρυθμούς, 300-400% πιο γρήγορα από τους κανονικούς. Κάθε μέρα η βάση καλούνταν να διατηρεί τον ανεφοδιασμό των γραμμών και κάθε μέρα έπραττε το καθήκον της κατά τρόπο άψογο!»
Ας καταλάβουν λοιπόν οι ευρωλιγούρηδες και οι αμερικανολιγούρηδες πολιτικοί, οικονομολόγοι και δημοσιογράφοι πως η Σούδα αποτελεί… διά νόμου «στρατιωτικό κρατίδιο των ΗΠΑ στον δρόμο προς τον παράδεισο των πετρελαίων» όπως υπογραμμίζει στο βιβλίο του ο συγγραφέας. Και όταν ο Ομπάμα σπεύδει να μας σώσει με δάνεια, το κάνει για να σώσει το στρατηγικό του οικόπεδο στην Ελλάδα…


Σχολιάστε εδώ