Σε νέο ρόλο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Στα πλαίσια της επανεκκίνησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Τσιόκας τόνισε ότι εντός του Ιουλίου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα λειτουργεί μέσα από τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στο Θριάσιο Πεδίο, συγκεντρώνοντας όλες τις μεταφορικές – εμπορικές δραστηριότητες από Ρέντη, Ρουφ, Αγ. Αναργύρους και Μενίδι.

Αυτό θα επιτρέψει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως είπε ο γενικός γραμματέας, να εκτελεί οικονομικά και αποτελεσματικά αυθημερόν μεταφορές από Θεσσαλονίκη και Ειδομένη στο Θριάσιο (και αντίστροφα). Στα πλαίσια αυτής της δυνατότητας η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα δρομολογήσει τρένα για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων και βαγονιών τα οποία αν παραδίδονται στο Θριάσιο μέχρι τις 7 το απόγευμα, στις 7 το πρωί θα μπορούν να παραδίδονται στη Θεσσαλονίκη. Αυτό θα είναι διαθέσιμο και για διαμεταφορείς που έχουν και μικρά φορτία 10 ή 20 τόνων με τιμές που μόνο μεγάλοι διαμεταφορείς μπορούσαν να εξασφαλίσουν έως τώρα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μπορεί να στέλνει, με συμβεβλημένο φορτηγό, δικό της κοντέινερ (20 ή 30 ποδών) στην αποθήκη του διαμεταφορέα το απόγευμα κάθε μέρας για την παραλαβή του φορτίου και η παράδοση θα γίνεται την επομένη μέρα μέχρι το μεσημέρι στην αποθήκη του πελάτη στη Θεσσαλονίκη (και αντίστροφα).

Εναλλακτικά, ο διαμεταφορέας θα μπορεί να παραδίδει μέχρι τις 7 το απόγευμα στο Θριάσιο το δικό του κοντέινερ και να το παραλαμβάνει στις 7 το πρωί στη Θεσσαλονίκη (με δικό του αυτοκίνητο). Οι τιμές γι’ αυτήν τη μεταφορά θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και τουλάχιστον 25% φθηνότερες από τις υπάρχουσες εναλλακτικές. Πιστεύουμε ότι αυτό θα δώσει μια σημαντική ώθηση στον κλάδο και μια ιδιαίτερα συμφέρουσα εναλλακτική, που για πρώτη φορά προσφέρεται στην ελληνική αγορά.


Σχολιάστε εδώ