Προβοκάτσιες σε βάρος του «βλέπει» ο ΣΥΝ

Εάν είχαμε τη δυνατότητα, λένε τα στελέχη του, να οργανώνουμε τέτοιες μαζικές κινητοποιήσεις όπου εμφανίζεται βουλευτής ή υπουργός του ΠΑΣΟΚ, δεν θα είχαμε ποσοστά της τάξεως του 3% ή του 4%, αλλά θα μιλάγαμε για τουλάχιστον διπλάσιο ποσοστό εκλογικής επιρροής.

Στην ανάλυση που κάνουν εκτιμούν ότι η ακραία επίθεση του ΠΑΣΟΚ -ο Μ. Καρχιμάκης χαρακτήρισε «αρχιστράτηγο του μπάχαλου» τον Αλ. Τσίπρα- οφείλεται στο ότι η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος διαβλέπει ότι μια κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ακούει τα όσα καταλογίζει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και αναγνωρίζει ότι αποτελεί μια αποτελεσματική δύναμη αντιπολίτευσης, η οποία εκφράζει τη λαϊκή αγανάκτηση.

Έχουν καταλάβει, λένε, το μέγεθος της λαϊκής αντίδρασης και γι’ αυτό θέλουν να τη συκοφαντήσουν, αποδίδοντάς την απλώς και μόνο σε κάποιο ανεπίσημα οργανωμένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι η κοινωνική αγανάκτηση είναι δικαιολογημένη, προσθέτοντας όμως ότι οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην εκτονώνουν την αγανάκτησή τους «μετατρέποντας τους θύτες σε θύματα».

Στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, μετά και την τοποθέτηση του Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο για την «αντιμετώπιση των φαινομένων βίας», η Δημοκρατία υπονομεύεται «από τη στοχοποίηση πολιτικών χώρων, τη γενικευμένη αστυνομοκρατία και τα αντιλαϊκά μέτρα» και καλούν τα μέλη και τους οπαδούς τους να είναι προσεκτικοί, γιατί δεν αποκλείεται όσο μεγαλώνει η λαϊκή αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική να υπάρξουν σοβαρότερες «προβοκάτσιες» προκειμένου να συκοφαντηθεί ο χώρος.

Πάντως, στελέχη του κόμματος και του συμμαχικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι, παρά την πρωτοφανή στοχοποίηση του χώρου από την κυβέρνηση και τις συκοφαντίες που δέχονται οι ανά τη χώρα οπαδοί του, στο τέλος όλα αυτά αποβαίνουν υπέρ του, αφού έστω και εξ αντανακλάσεως φαίνεται ότι ο ΣΥΝ είναι αυτός που εκφράζει τη λαϊκή αντίδραση.

Στο μεταξύ, η θέση του ΚΚΕ ότι η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τους προπηλακισμούς βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαϊκού κινήματος προκάλεσε την -μέσω της «Αυγής»- έντονη αντίδραση της ηγεσίας του ΣΥΝ. Σε δημοσίευμα της Πέμπτης με τίτλο «Αριστερός ψάλτης της κυβέρνησης και πάλι το ΚΚΕ» αναφέρεται ότι το ΚΚΕ «για άλλη μια φορά προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στο αστικό σύστημα, που περνάει κρίση. Την ώρα που οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς στοχοποιούνται για άλλη μια φορά από τον συνασπισμό της εξουσίας, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η αγανάκτηση και η οργή των πολιτών όπως εκφράζεται σε όλη τη χώρα, ο Περισσός στέκεται στο πλάι των κυρίαρχων δυνάμεων και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ, δίνοντας πατήματα στην αστική προπαγάνδα που κατά τα άλλα καταγγέλλει». Μάλιστα, στο δημοσίευμα γίνεται παραλληλισμός με τη θέση του ΚΚΕ για τις διαδηλώσεις του Δεκέμβρη του 2008 -μετά τη δολοφονία από αστυνομικό του Αλ. Γρηγορόπουλου- όταν η Αλ. Παπαρήγα είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων.


Σχολιάστε εδώ