Οι πολιτικοί είχαν την… μπαγκέτα

Τα “δεσμά”, επομένως, στη χώρα δεν τα έφερε η προσφυγή στο Μνημόνιο. Τα “δεσμά” μπήκαν όταν η χώρα δανειζόταν υπέρμετρα, για να καλύπτονται τα διογκούμενα ελλείμματα του Δημοσίου, ενώ η ανταγωνιστικότητά της διαρκώς διολίσθαινε», είπε ο αναβαθμισμένος (συγχαρητήρια) σε αναπληρωτή υπουργό κ. Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του. Δεν θα διαφωνήσουμε. Απλώς μια παρατήρηση.

Τα «βαθιά πολιτικά και θεσμικά προβλήματα» δεν τα δημιούργησε ο λαός. Δεν κυβερνούσε αυτός. Οι πολιτικοί είχαν την… μπαγκέτα. Αυτοί διηύθυναν την ορχήστρα (χώρα). Ούτε οι πολίτες έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό των κυβερνήσεων από το 1975 κι εδώθε, να δανείζονται.

Αν έπαιρναν τα μέτρα που έπρεπε, δεν θα υπήρχαν ελλείμματα ή, τουλάχιστον, δεν θα είχαν διογκωθεί σε τέτοιον βαθμό που να μας απειλεί ο αντιπρόεδρός σας με τανκς και όλη η παρέα σας να τρομοκρατεί ακόμη και τους βουλευτές σας και όλους τους Έλληνες ότι δεν θα υπάρχουν λεφτά για συντάξεις και μισθούς.

Θα συμφωνήσουμε, προλαβαίνοντας εκείνους που καλόπιστα θα πουν ότι τα βλέπουμε μονόμπαντα τα πράγματα, ότι κλείνουμε τα μάτια, λαϊκίζουμε, ότι φταίνε και οι πολίτες. Γιατί ξεπέρασαν τα όρια της οικονομικής τους δυνατότητας. Όμως κάποιος τους άφησε (οι τράπεζες μας κυνηγούσαν κυριολεκτικά από πρωίας μέχρι βαθείας νυκτός, ελάτε να πάρετε χρήμα). Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον διευθυντή της ορχήστρας. Τον ηγέτη, διαχρονικά…


Σχολιάστε εδώ