«Μνημόνιο» και στην μπάλα

Οι διαμεσολαβητές και οι πρόεδροι βγήκαν κερδισμένοι, τα media γέμισαν ζημίες ή έκλεισαν, όπως έγινε με την Alpha Digital, ενώ το «Π», μία από τις λίγες εφημερίδες που επισήμαιναν τη σπατάλη, κυνηγήθηκε… Τώρα που η κρίση προχωράει, το «πάρτι» μάλλον τελειώνει, αφού ένα άλλο «Μνημόνιο» συντάσσεται τώρα για το ποδόσφαιρο.

Η Forthnet φαίνεται να πήρε το μάθημα του κόστους της μπάλας και, επικαλούμενη την ιστορία των στημένων και τη ζημιά που υπέστη από τη διακοπή των συνδρομών στο δεύτερο μέρος του πρωταθλήματος, ζητάει μείωση κατά 25% στη σύμβαση των 174 εκατ. ευρώ, τετραετούς διάρκειας, με τη SuperLeague. Η συνεδρίαση της Λίγκας είναι προγραμματισμένη για αύριο, Δευτέρα, και πλέον συζητούνται τα πάντα, από τη μείωση της χρηματοδότησης του ποδοσφαίρου έως την ένταξη στη συμφωνία και του Ολυμπιακού. Και το αίτημα αυτό συμπίπτει με την προηγούμενη κυβερνητική ανακοίνωση για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στο ποδόσφαιρο, με τον ΟΠΑΠ να κλείνει (προσωρινά;) την κάνουλα και την ΕΡΤ να «παγώνει» τις συζητήσεις για ένταξη στο εγχείρημα των ποδοσφαιρικών μεταδόσεων, με διαφορετικούς όρους.

Ο αθλητισμός υφίσταται τριπλό πλήγμα: από την ύφεση που πλήττει τη χώρα, από τις αποεπενδύσεις των ιδιοκτητών των ομάδων μπάσκετ και από την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Η κατάσταση αυτή έχει άμεσες επιπτώσεις και στα αθλητικά media, που δεν πουλάνε πλέον αθλητικές ειδήσεις, αλλά ρεπορτάζ από τον δικαστικό τομέα και την οικονομία. Και είναι προφανές πως αυτό που ζητείται για να επιστρέψει η χρηματοδότηση στο ποδόσφαιρο, τουλάχιστον από Forthnet, ΕΡΤ και ΟΠΑΠ, είναι να γίνει η απαραίτητη κάθαρση, ώστε να ανοίξει στη συνέχεια με άλλους όρους η αγορά του στοιχήματος.


Σχολιάστε εδώ