Μικρά & ενοχλητικά

Φαεινές ιδέες

Ποιοι άραγε είχαν τη φαεινή ιδέα να αποκλείσουν τους δημοσιογράφους από τη συνάντηση στη Μονή Πετράκη του Ευάγγ. Βενιζέλου με τον Αρχιεπίσκοπο;

Βγαίνουν που βγαίνουν στη… χάση και στη φέξη ειδήσεις από τον χώρο της Εκκλησίας με τόση δραστηριότητα που έχει πέσει, αποφάσισαν να δείξουν πως είναι και αυστηροί και τηρούν τους τύπους. Από τις σπάνιες φορές τα τελευταία χρόνια που είχε δημοσιογραφικό ενδιαφέρον ένα γεγονός, οι ιθύνοντες αρχιγραμματείς, γραμματείς και φαρισαίοι, όσοι αποφασίζουν τέλος πάντων, έδωσαν εντολή να σφραγίσουν οι πόρτες για τους δημοσιογράφους μόλις μπει ο υπουργός στη Σύνοδο…

Τα γραφεία Τύπου, κύριοι, είναι για τους διαπιστευμένους εκκλησιαστικούς δημοσιογράφους ή για τους… ημέτερους φίλους σας που αλωνίζουν;

Βιασύνες

Στο μάτι, λένε οι κακές γλώσσες, έχει βάλει ο αρχιμανδρίτης Μάξιμος Κάππας τη Μητρόπολη Κομοτηνής. Ο παπάς της «γκλαμουράτης» ενορίας του Ιλισσού πιέζει με κάθε τρόπο και βάζει κάθε μέσο –επιστρατεύοντας φίλους, «κολλητούς» και γνωστούς– για να εκλεγεί στην ακριτική Μητρόπολη όταν μείνει κενή από τον γηραιό ιεράρχη της.

Συμβουλεύουμε τον αγαπητό πατέρα Μάξιμο να μην είναι τόσο βιαστικός. Του συστήνουμε να κρύψει επιμελώς προσώρας το λαμπερό του χαμόγελο. (Τυχαία οι εχθροί του τον αποκαλούν τον παπα-κολγκειτ της Αρχιεπισκοπής;) Κυρίως γιατί οι αρχιερείς έχουν άλλα σχέδια για εκεί πάνω.

Μάθαμε, όμως, πρόσφατα πως για τον… προεκλογικό αγώνα του παπα-Μάξιμου έχουν επιστρατευτεί όλες οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις.

Πρώην δημαρχιακός άρχοντας που τον συμπαθεί όλως ιδιαιτέρως προτάσσει τα στήθη του για τον αγώνα του φιλόδοξου ιερέα. Και στο Μαξίμου δείχνουν, λέγεται, ενδιαφέρον για την περίπτωση, αφού διετέλεσε και σύμβουλος (!) του Γ. Παπανδρέου όταν ο πρωθυπουργός ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών και ο ίδιος ήταν αρχιμανδρίτης. Μπορεί σε άλλα να μην τα βρίσκουν τα κόμματα, αλλά στον παπα-Μάξιμο κατέληξαν επιτέλους στην πολυπόθητη… συναίνεση!

Περικοπές για να προλάβουν

τη χρεοκοπία!

Γενναίες περικοπές στον επόμενο προϋπολογισμό της Συνόδου έχουν αποφασίσει να κάνουν οι Μητροπολίτες. Ψηλά στη λίστα των σπάταλων δομών της Εκκλησίας βρίσκεται ο σταθμός της Εκκλησίας.

Το πράγμα «ξέφυγε», λένε, όχι μόνο από τις πολλές υπερωρίες των εργαζομένων, αλλά και με τους υψηλά αμειβόμενους έκτακτους συνεργάτες-φίλους του διευθυντή του σταθμού.

Από την επόμενη συνοδική περίοδο έχει δοθεί εντολή για χοντρό «συμμάζεμα» σε συγκεκριμένες συνοδικές επιτροπές, που επιδίδονται χρόνια τώρα σε υπερβολικές σπατάλες.

Όλα αυτά θα ισχύσουν αν πρώτα λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας που αναμένεται να αντιμετωπίσει η ΕΚΥΟ σε τρεις μήνες…

Γιατί αν δεν τα καταφέρουν τότε, σε αυτήν την περίπτωση όλες οι υπηρεσίες της Συνόδου κινδυνεύουν και με ολική στάση πληρωμών!


Σχολιάστε εδώ