«Μάθαν ότι … πλακώσανε και οι γύφτοι»

Η ανικανότητα της κυβέρνησης να βάλει τα πράγματα σε μια τάξη, έχει οδηγήσει στο να ονειρεύονται ορισμένοι ότι θα αποκτήσουν την Ελλάδα ή, έστω, ένα κομμάτι της!

Ο Φικρέτ Ινάν, πρόεδρος της τουρκικής κατασκευαστικής εταιρείας FΙYAPI, φαίνεται να ονειροβατεί, καθώς κάνει ήδη σχέδια για ελληνικά νησιά και την εκμετάλλευση του ελληνικού τουρισμού σε σύνδεση με τους τούρκους καταναλωτές!

Δηλαδή, θεωρεί δεδομένη την πώληση κάποιων νησιών και ήδη στοχεύει σε κάποια από αυτά. Συνολικά, με άλλες παράλληλες επενδύσεις -ξενοδοχεία κ.λπ.- στοχεύει σε επενδύσεις 80 εκατ.

Ο ίδιος δηλώνει πως «σε περίπτωση που μας τονίσουν ότι δεν θα πουλήσουν τα νησιά σε Τούρκους, τότε θα ιδρύσουμε εταιρεία στην Ελλάδα και θα τα αγοράσουμε».

Ο Ινάν τονίζει ότι ήδη έχει κάνει προεργασία για την αγορά νησιών και ήδη μέσω κτηματομεσιτών έχει επιλέξει 6 απ’ αυτά.

«Πρόκειται να διαθέσουμε ένα ποσόν 20 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 3 νησιών και οι επενδύσεις μας σ’ αυτά θα ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια δολάρια» υποστηρίζει ο τούρκος επιχειρηματίας. Ο ίδιος αναφέρει τα νησιά που ενδιαφέρεται, τα οποία είναι: Λυχνάρι, Καλτσονήσι, Μικρή Αμοργός, Ναυσικά, Βούβαλος, Καρδιώτισσα.

Ανάγκη εναλλακτικών
προτάσεων

Πέραν της οικονομικής συζήτησης που κυριαρχεί στη δημόσια συζήτηση την τελευταία χρονιά, επισημαίνουμε και πάλι ότι το πρόβλημα της χώρας είναι συνολικότερο: Πολιτικής εκπροσώπησης και προσανατολισμού, εξάρτησης, ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας, παιδείας-πολιτισμού… Μόνο συνολικότερη συζήτηση μπορεί να αρχίσει να αχνοδείχνει διεξόδους από τη σημερινή καταχνιά… Αντιγράφω από ένα ενδιαφέρον κείμενο της «Παρέμβασης για τον Δημόσιο Χώρο και τα Δημόσια Αγαθά»:

«Να δώσουμε προοπτική για τη χώρα.

1) Να αρχίσουμε πάλι να παράγουμε. Να καλλιεργήσουμε πάλι τα χωράφια μας, γιατί εισάγουμε τα 2/3 της τροφής μας. Να λειτουργήσουμε πάλι τις παραγωγικές μονάδες, που σκουριάζουν απαξιωμένες και να παράγουμε χρήσιμα και ποιοτικά προϊόντα γιατί το μπορούμε και γιατί τώρα τα εισάγουμε.

2) Να μάθουμε να προτιμούμε αυτά τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα, στηρίζοντας την εργασία πρώτα των ελλήνων εργαζομένων.

3) Να ξαναδημιουργήσουμε τους συνεταιρισμούς που λήστεψε η κλεπτοκρατία: Αγροτικούς, παραγωγικούς, καταναλωτικούς, προμηθευτικούς.

4) Να επιβάλλουμε να πάψει να είναι η χώρα μας προτεκτοράτο των Γάλλων, των Γερμανών και των Αμερικάνων. Η «φιλία» με όλους αυτούς μόνο συμφορές έχει φέρει στη χώρα και στον λαό μας. Να συνδεθεί με όλες τις χώρες του αδέσμευτου κόσμου και να επιτύχει ΙΣΟΤΙΜΕΣ και ΕΠΩΦΕΛΕΙΣ σχέσεις.

Οι χώρες της Λατινικής Αμερικής δείχνουν τον δρόμο πώς ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΧΩΡΑ.

5) Η χώρα μας πρέπει να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο του εδάφους και υπεδάφους της.»

Προσυπογράφουμε.


Σχολιάστε εδώ