Λυτοί και… δεμένοι πιέζουν για τη νομιμοποίηση της παράνομης εκλογής ως ακαδημαϊκού του κ. Ρούσσου

Ο φόβος… σκιάζει τα έρημα, γιατί τόσο ο κ. Ρούσσος όσο και οι προστάτες του γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι μεθοδεύσεις που έγιναν και η παραχάραξη κάθε νόμιμης διαδικασίας δεν πρόκειται να διασωθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αλλά και πολύ δύσκολα θα βάλει την υπογραφή της η υπουργός Παιδείας.

Άλλωστε και μόνο το γεγονός ότι παρακάμφθηκε η Τάξη που είχε την αρμοδιότητα και η οποία ΔΥΟ φορές είχε απορρίψει την υποψηφιότητα του κ. Ρούσσου, γιατί δεν κάλυπτε ούτε καν τα τυπικά προσόντα, και οι μεθοδεύσεις να παραπεμφθεί η εκλογή στην Ολομέλεια, αποτελούν ομολογία των παρανομιών που έγιναν. Μέχρι και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ο κ. Αναστάσιος έχει παρέμβει, όπως λέγεται, υπέρ του κ. Ρούσσου.

Οι… ολομέτωπες πιέσεις που ασκούνται αυτήν τη στιγμή προς ακαδημαϊκούς είναι να υπογράψουν τα πρακτικά της εκλογής για να σταλούν στη Διαμαντοπούλου, παρότι η Ακαδημία είναι κλειστή, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, την περίοδο από 15 Ιουνίου μέχρι τον Σεπτέμβριο!

Όπως είχε αποκαλύψει το «ΠΑΡΟΝ», όλους τους… χειρισμούς για την «εκλογή» του κ. Ρούσσου στην έδρα Εσωτερικής Παθολογίας, με την οποία δεν έχουν καμία σχέση τα προσόντα του, έχει αναλάβει ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Απόστολος Γεωργιάδης.

Η πρώτη παράνομη ενέργεια του προέδρου της Ακαδημίας ήταν να αποσπάσει απόφαση της συγκλήτου για τον ορισμό ημερομηνίας υποβολής της εισηγητικής εκθέσεως της έδρας αυτής και σε περίπτωση μη συμμορφώσεως της Τάξεως, να προχωρήσει χωρίς την κατά τον νόμο εισήγηση της Τάξεως.

Σχετικά με αυτήν τη μη σύννομη πρόταση (και ακολούθως πρόσκληση προς τα μέλη της Ακαδημίας Αθηνών του κ. Απ. Γεωργιάδη, συνεπικουρούμενου επίσης από τον νομικό ακαδημαϊκό κ. Ε. Σπηλιωτόπουλο), ο πρόεδρος της Τάξεως κ. Παν. Λυγομενίδης ζήτησε με επιστολή του τη γνώμη της Νομικής Επιτροπής της Ακαδημίας η οποία συνήλθε με συμμετοχή του κ. Απ. Γεωργιάδη, ο οποίος θα έπρεπε για λόγους ευθιξίας να αυτοεξαιρεθεί, από τη στιγμή που το θέμα αφορούσε την παράνομη πρότασή του. Χαρακτηριστικό είναι ότι την έντονη αντίδρασή του για την παρανομία εξέφρασε ο πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής, κορυφαίος νομικός, ακαδημαϊκός καθηγητής κ. Γ. Μητσόπουλος, πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας, ο οποίος, όπως έγραψε το «Π» στις 9 Ιουνίου, υπέβαλε την παραίτησή του από ακαδημαϊκός στο προεδρείο της Ακαδημίας. Ακολούθησε μια σειρά παρανόμων πράξεων, όπου η καθεμία επιχειρεί να καλύψει την προηγούμενη και που επίσης έχει καταγγείλει το «Π», ενώ κλήθηκαν να συνεδριάσουν οι ακαδημαϊκοί σε περίοδο που η Ακαδημία είναι κλειστή.

Να σημειωθεί ότι κατατέθηκε έντονη επιστολή διαμαρτυρίας από 10 ακαδημαϊκούς, εκ των οποίων τέσσερις πρώην πρόεδροι και ο αντιπρόεδρος. Στην επιστολή αναφέρουν ότι «παρά τις επανειλημμένες απορρίψεις του καθηγητή Χρ. Ρούσσου από την αρμόδια Τάξη, παραβιάστηκαν όλες οι ακολουθούμενες ως τώρα στην εκλογή ακαδημαϊκών διαδικασίες». Την επιστολή υπογράφουν οι Γρ. Σκαλκέας, Παν. Λυγομενίδης, Γ. Κοντόπουλος, Κ. Στεφανής, Λ. Χριστοφόρου, Δ. Σκαρβέλης, Α. Κουνάδης, Στ. Κριμιζής, Χρ. Ζερεφός και Θ. Χατζηιωάννου. Πέραν των διαδοχικών νομικών διαδικαστικών παραβάσεων η κύρια παράβαση είναι ότι «ο Χρ. Ρούσσος θεωρήθηκε από την ολομέλεια ότι έχει τα τυπικά προσόντα, ενώ έχει την ειδικότητα πνευμονολόγου και όχι όπως προέβλεπε η προκήρυξη του παθολόγου, διατελέσαντος επικεφαλής αμιγώς παθολογικής κλινικής», αρμοδιότητα που έχει να κρίνει μόνο η Τάξη.

Θα έπρεπε να είχε
παραιτηθεί ο πρόεδρος

Νομικοί κύκλοι σχολιάζοντας όλα αυτά που έγιναν απορούν πως δεν έχει υποβάλει την παραίτησή του ακόμα ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Απ. Γεωργιάδης, ο οποίος για πρώτη φορά αμαυρώνει τη φήμη της Ακαδημίας με αυτό το τεράστιο νομικό σκάνδαλο.

Εν αναμονή

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές Οκτωβρίου η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής του Χ. Ρούσσου κατά της απόρριψης της υποψηφιότητάς του από την Τάξη, επειδή δεν είχε τα απαιτούμενα προσόντα που ζητούσε η προκήρυξη.
Επομένως η υπουργός Παιδείας θα πρέπει να περιμένει την απόφαση αυτή πριν αποφασίσει επί των μεθοδεύσεων που έγιναν κατά την παράνομη εκλογή του Ρούσσου.


Σχολιάστε εδώ