Κατεβάζει τους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση

Ήδη αυτή η αλλαγή στάσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον εμφανής και σηματοδοτήθηκε ήδη απʼ τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Εκεί όσοι παρακολούθησαν με προσοχή την ομιλία του Γ. Παπανδρέου διαπίστωσαν ότι:

– Αντίθετα με τα όσα έλεγαν τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης όσο και κυβερνητικά στελέχη (π.χ. Πάγκαλος, Πεταλωτής, Σηφουνάκης κ.ά.) ο πρωθυπουργός κινήθηκε σε χαμηλότερους τόνους και πάντως δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ στοχοποιώντας τον. Κινήθηκε αντίθετα στο μήκος κύματος τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλ. Μόσιαλου όσο και του υπουργού Άμυνας Π. Μπεγλίτη, οι οποίοι εξέφεραν σαφέστατα έναν πιο ήπιο λόγο, αποφεύγοντας τη σκληρή σύγκρουση, ακόμα και την πόλωση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», αυτή η αλλαγή στρατηγικής υπαγορεύτηκε απʼ τις εξής διαπιστώσεις:

– Οι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ επιθέσεις και μάλιστα με τον άτεχνο και πολωτικό τρόπο που γίνονταν όχι μόνο δεν έφερναν κόστος στο κόμμα της Αριστεράς, αλλά αντίθετα το βοηθούσαν. Και έβγαιναν μπούμερανγκ για το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Και αυτό φάνηκε και από δημοσκοπήσεις, που είχε στα χέρια του το επιτελείο του πρωθυπουργού.

– Ήδη η οργή του λαού είναι τόση, ώστε το να αποδίδει κάποιος τις αποδοκιμασίες σε ένα συγκεκριμένο κόμμα, τον καθιστά απλώς καταγέλαστο.

– Έχει διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις αποδοκιμασιών και προπηλακισμών, αν όχι στις περισσότερες, αυτοί οι οποίοι πρωταγωνιστούν είναι αγανακτισμένα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (ορισμένα απʼ αυτά έχουν αποχωρήσει πρόσφατα) και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές! Οπότε η συνέχιση της προπαγάνδας περί εμπλοκής του ΣΥΡΙΖΑ, από ένα σημείο και μετά γελοιοποιούσε όλη τη σχετική προπαγάνδα, όπως έγινε με τις αποδοκιμασίες ενάντια στη βουλευτή Τρικάλων Σ. Μερεντίτη, όπου πήγαν να στοχοποιήσουν τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τελικά αποκαλύφθηκε ότι πρωταγωνιστής ήταν ο έως πρόσφατα γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ!

Μάλιστα σχετικά με το τελευταίο, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι:

• Χιλιάδες οπαδοί και ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απʼ όλην την Ελλάδα έχουν κατακλύσει με τηλεφωνήματα την Ιπποκράτους, οργισμένοι με τον γραμματέα Μιχ. Καρχιμάκη και τονίζοντας ότι είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν στις αποδοκιμασίες, επειδή αισθάνονται προδομένοι. Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι θα συνεχίσουν να αποδοκιμάζουν και προειδοποιούν να μην… εμφανίζονται δημόσια υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές οι οποίοι ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο!

Προφανώς όλα τα παραπάνω συνεκτιμήθηκαν και οδήγησαν στο χαμήλωμα των τόνων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και στο –αντικειμενικό– άδειασμα του Καρχιμάκη. Και λέμε αντικειμενικό, επειδή γνωρίζουμε καλά ότι ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ έλεγε τα όσα έλεγε σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεννόηση με τον Γ. Παπανδρέου.

Πλέον η νέα στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος θα εστιάζει στη στοχοποίηση συγκεκριμένων ατόμων που θα πρωταγωνιστούν σε προπηλακισμούς εναντίον κυβερνητικών στελεχών και πράσινων βουλευτών και δεν θα περιλαμβάνει αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι ναι μεν κυρίως στόχοι των αποδοκιμασιών και προπηλακισμών είναι μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αλλά τον φόβο τον έχουν και στελέχη και βουλευτές της ΝΔ. Και αυτό το εξομολογούνται σε κατʼ ιδίαν συζητήσεις. Άλλωστε σε κάποιους νομούς στις σχετικές φωτογραφίες βουλευτών που «καταζητούνται» περιλαμβάνονται και γαλάζιοι βουλευτές, επειδή ψήφισαν άρθρα του εφαρμοστικού νόμου…

Και στα 98 περιστατικά αποδοκιμασιών που έχουν καταγραφεί απʼ την αρχή του χρόνου περιλαμβάνονται και στελέχη της ΝΔ, με κορυφαίο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Κ. Χατζηδάκη…

Να προσθέσουμε και κάτι άλλο.

Ορισμένα παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εισηγήθηκαν ακόμα και την οργάνωση… αντισυγκεντρώσεων από οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αντιδράσουν σε αποδοκιμασίες πράσινων βουλευτών και στελεχών!

Κάτι που δείχνει έλλειμμα ψυχραιμίας, εκτός του ότι θα ήταν… από δύσκολο έως αδύνατο να βρουν και να κινητοποιήσουν πρόθυμους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ για κάτι τέτοιο…

Ίσως πιο ψύχραιμη, νηφάλια και πολιτική αντίδραση να είναι η έναρξη ενός υπόγειου διαλόγου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάτι που εισηγήθηκαν ορισμένοι ψύχραιμοι και έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας…


Σχολιάστε εδώ