Κανονικά η δημοσίευση των ισολογισμών στον Τύπο

«Παγώνει» προς το παρόν η απόπειρα να σταματήσει η δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες. Το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, απαντώντας σε ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λευτέρη Αυγενάκη, αποκάλυψε πως η Ευρωπαϊκή
Επιτροπή εγκατέλειψε το σχέδιο κοινής οδηγίας για τους ισολογισμούς, για δημοσίευσή τους μόνο στο internet, σε κεντρική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Ήταν ένα από τα τρία ενδεχόμενα που είχε προτάξει ο Τ. Χυτήρης στις πιέσεις που ασκούνταν από εκδοτικά συγκροτήματα και επιχειρήσεις για άμεση κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες. Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο, Κύπρος, Βουλγαρία και Ρουμανία σχημάτισαν την απαραίτητη αναστέλλουσα μειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθεί το σχέδιο.

Στην Ελλάδα όμως το θέμα της ρύθμισης του ζητήματος των ισολογισμών δεν έχει τελειώσει. Το υπουργείο Ανάπτυξης στην απάντησή του αναφέρει ότι «οι σχετικές προτάσεις αξιολογούνται και θα ληφθούν υπόψη σε μελλοντική τροποποίηση του ΚΝ 2190/1920 περί ανωνύμων εταιρειών».


Σχολιάστε εδώ