Δεν θα περάσουν τα μέτρα καταστολής

Τονίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου ξεπέρασε κάθε όριο, αφού κατέταξε όσους αντιδρούν στην πρωτοφανή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στις «συντηρητικές δυνάμεις της κοινωνίας», ενώ προανήγγειλε και «πολιτικές για την καλύτερη οργάνωση των δημόσιων συναθροίσεων και τη λειτουργία της Αστυνομίας», απειλώντας έτσι με περιορισμό του δικαιώματος του λαού να διαδηλώνει και να αντιστέκεται με μορφές πάλης που το οργανωμένο κίνημα μέσα από τις συλλογικές του διαδικασίες αποφασίζει.

Στην ουσία, λένε στελέχη του κόμματος, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέα άγρια κατασταλτικά μέτρα, επιβεβαιώνοντας ότι οι αντιλαϊκές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση πάνε χέρι χέρι με την ένταση της κρατικής καταστολής. Ξεκαθαρίζουν δε ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να υποστείλουν τη σημαία των αγώνων, τονίζοντας ότι «νόμος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι το δίκιο τους και η πάλη για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους».

Στο ΚΚΕ, που διαβλέπει ότι το επόμενο χρονικό διάστημα η λαϊκή αγανάκτηση θα ογκωθεί, εκτιμούν ότι η κυβέρνηση φοβάται τη συμπόρευση του κινήματος διαμαρτυρίας με το ΚΚΕ και γι’ αυτό τα επιτελεία του συστήματος φτάνουν στο σημείο να παρουσιάζουν το ΚΚΕ -που πρωτοστατεί σε απεργίες και μαζικές εργατικές διαδηλώσεις- ως κόμμα που φλερτάρει «με ακραίες, βίαιες μεθόδους», οι οποίες όμως οργανώνονται ή χρησιμοποιούνται από μηχανισμούς του κράτους για να χτυπηθεί το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Φτιάχνουν, λένε, το κλίμα ώστε όποιος αμφισβητεί έστω και στο παραμικρό την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική να συκοφαντείται, να λοιδορείται και στο τέλος να καταστέλλεται. Αυτός, συνεχίζουν, είναι και ο λόγος της επαναφοράς των σεναρίων για αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού προκειμένου να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στη λαϊκή δυσαρέσκεια, ώστε να μπορέσει να περάσει πιο εύκολα τα μέτρα που προωθεί εναντίον του λαού. Γι’ αυτό ζυμώνουν λύσεις όπως οι κυβερνήσεις συνεργασίας και προετοιμάζουν μέτρα που στόχο έχουν να δυσκολέψουν τη δράση του ΚΚΕ.

Θέλουν, υπογραμμίζουν, να ενσωματώσουν τον λαό, να χτυπήσουν με όποια μέσα διαθέτουν το ταξικά προσανατολισμένο κίνημα, και ως εκ τούτου το ΚΚΕ προτείνει στον λαό να βαδίσει τον δικό του δρόμο, που περνάει μέσα από την «ανυπακοή, τη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και των κομμάτων που την υπηρετούν».

Την ίδια στιγμή, με αφορμή την αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τις αποδοκιμασίες βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, στον Περισσό εκτιμούν ότι αυτή η αντιπαράθεση έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό και την εκτόνωση των λαϊκών αντιδράσεων κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Τονίζουν ότι η κυβέρνηση και οι άλλοι μηχανισμοί του συστήματος με σχέδιο αξιοποιούν τις μεγάλες αντιφάσεις και τις παλινωδίες του ΣΥΝ, ο οποίος από «τη μια δεν αμφισβητεί το σύστημα και εχθρεύεται την ταξική πάλη, ενώ από την άλλη γοητεύεται από μικροαστικές αντιδράσεις και εκτονώσεις ορισμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ». Επιδιώκουν, υπογραμμίζουν, να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων και να παγιδεύσουν σε διλήμματα και καταστάσεις που είναι χρήσιμα για το σύστημα.

Στόχος, λένε, είναι να συκοφαντηθεί η λαϊκή δράση και να «νομιμοποιηθεί» η καταστολή της οργανωμένης λαϊκής ανυπακοής και της ταξικής πάλης, που αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο στην αντιδραστική αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος και τον πραγματικό αντίπαλο που μπορεί να το ανατρέψει.

Εν τέλει, εκτιμούν, είναι εξόχως βολικά για το αστικό πολιτικό σύστημα τα περιστατικά προπηλακισμού βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αφού πρόκειται για ενέργειες ανώδυνες, που λειτουργούν ως σύστημα εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας.


Σχολιάστε εδώ