Δεν θα βάψουμε τα χέρια μας με απολύσεις εργαζομένων

«Πώς είναι δυνατόν να βάψουμε τα χέρια μας και με απολύσεις εργαζομένων;», έλεγαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και τόνιζαν πως η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να διαπραγματευτεί κάποια πράγματα με την «τρόικα», γιατί «δεν μπορούμε να γινόμαστε δήμιοι». Μάλιστα αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ξεκίνησαν ανοιχτές επαφές με στελέχη της ΝΔ, προκειμένου να δουν και να συζητήσουν την εναλλακτική τους πρόταση για την εργασιακή εφεδρεία που δεν προβλέπει απολύσεις. «Ψηφίσαμε εργασιακή εφεδρεία και όχι απολύσεις στο Μεσοπρόθεσμο, είναι αθλιότητα και ντροπή αυτό που πάει να γίνει τώρα. Δώσαμε ψήφο και τώρα μας δίνουν πιστόλι να πυροβολήσουμε στον κρόταφο εργαζομένους», τόνιζαν και σημείωναν πικρόχολα πως «ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να πήγε σε άλλο υπουργείο, η δολιότητά του και τα μαγειρέματά του όμως παραμένουν ως κυρίαρχη λογική».

Βουλευτές βρίσκονται ήδη σε συνεννόηση μεταξύ τους προκειμένου να συμφωνήσουν σε κάποιον τρόπο αντίδρασης και να διαμηνύσουν στην κυβέρνηση προκαταβολικά ότι είναι αδύνατον να στηρίξουν και νέο πακέτο μέτρων. Είναι πιθανόν το αμέσως επόμενο διάστημα, και εφόσον επιβεβαιωθεί ότι επίκεινται νέα μέτρα, να υπάρξει κείμενο βουλευτών με το παραπάνω περιεχόμενο. Αυτό που πραγματικά τρομάζει την κυβέρνηση είναι αυτό που φοβούνται και οι βουλευτές, δηλαδή μια νέα ανεξέλεγκτη κοινωνική έκρηξη, μόλις ο λογαριασμός από το Μεσοπρόθεσμο φτάσει στα νοικοκυριά.

Πάντως εφιάλτη προκαλεί στην κυβέρνηση από τώρα η πιθανότητα να υπάρξει μαζική άρνηση του πληθυσμού να πληρώσει τους νέους φόρους, γενικεύοντας το κίνημα «δεν πληρώνω».


Σχολιάστε εδώ