Δεν έχει τελειωμό η κρίση στον Τύπο

Με μια απλή ειδοποίηση και χωρίς αρχικά να του εξηγήσει τον λόγο, η διεύθυνση του «Πρώτου Θέματος» απέλυσε τον σκιτσογράφο Γιάννη Δερμετζόγλου. Τα σκίτσα του, εύστοχα και με έντονη πολιτική παρέμβαση, δεν άρεσαν πολλές φορές στη δημοσιογραφική διεύθυνση, ενώ αρκετές φορές είχαν απορριφθεί. Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση, την περασμένη Δευτέρα ενημερώθηκε πως παύει η συνεργασία του με την εφημερίδα. Θέμα περικοπών δεν τέθηκε, αφού πρόσφατα εντάχθηκε στο οικονομικό τμήμα ο Αλέξανδρος Κασιμάτης, που έφυγε από την «Ημερησία». Στο «Πρώτο Θέμα» στο μεταξύ πληρώθηκαν οι συντάκτες με καθυστέρηση, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία για το μέλλον της εφημερίδας.

=Aνοιχτό παραμένει το θέμα κήρυξης απεργιών στο συγκρότημα Μπόμπολα μετά τις δύο νέες απολύσεις δημοσιογράφων από την «Ημερησία», της Σόνιας Χαϊμαντά και του Κώστα Σαρρή, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν πολιτικές, καθώς οι δημοσιογράφοι συνδικαλίζονται ενεργά. Ο Κώστας Σαρρής, μέλος των «Financial Crimes», εκλέχθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, ενώ η Σόνια Χαϊμαντά ήταν υποψήφια με την παράταξη της «Συσπείρωσης» και αρνήθηκε να βάλει την υπογραφή της στο κείμενο ενάντια στην απεργία στο «Έθνος» που είχε διακινηθεί στην «Ημερησία» από διευθυντικά στελέχη. Την απόλυσή τους κατήγγειλε η ΕΣΗΕΑ, που χαρακτήρισε την ενέργεια της ιδιοκτησίας του Ομίλου Μπόμπολα «καταχρηστική και παραβατική» και ζήτησε την ανάκληση των απολύσεων.

=Περισσότεροι από 35 εργαζόμενοι υπάρχει στόχος να απομακρυνθούν από το συγκρότημα των δημοτικών ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Το business plan προβλέπει την ενοποίηση ραδιοφώνου και τηλεόρασης με κοινή αίθουσα σύνταξης, μεταφορά των εγκαταστάσεων σε άλλο κτίριο και μείωση της ετήσιας επιχορήγησης στα 3 εκατ. ευρώ από τα 4,1 που είναι σήμερα.

=Απλήρωτοι και στον Αθήνα 9,84! Το ταμείον είναι μείον, όπως δηλώθηκε στους εργαζομένους, που δεν πληρώθηκαν για τον Ιούνιο, και μέχρι στιγμής κανείς δεν μπορεί να δώσει σαφή απάντηση για το πότε θα γίνουν οι πληρωμές. Όπως έγινε γνωστό, στο ταμείο του σταθμού υπάρχουν μόλις 9.000 ευρώ, ενώ εκκρεμεί απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για την επιδότηση λειτουργίας του σταθμού το β’ εξάμηνο.


Σχολιάστε εδώ